Pietjes versieren

0
2725
pietje knutselen in de klas

Op de verschillende scholen heb ik meegemaakt dat er workshopmiddagen of creamiddagen (of nog andere benamingen) gegeven worden. Uit ervaring weet ik dat het soms zoeken naar activiteiten is)

Dit zwarte pietje is een erg leuk idee om samen te maken met kids tijdens een workshopmiddag of sintcircuit. Het voordeel is dat je niet veel uitstekers of speciale materialen nodig hebt.

De basis is een (neger)zoen.
Met gekleurd fondant (of marsepein) heb ik de andere materialen gevormd. De oorringen zijn gedust met gouden dust en druppel alcohol.

Om fondant goed hard te laten worden is het gebruik van tylose handig. Om alles goed vast te plakken heb ik eetbare lijm gebruikt. Dit kun je zelf ook maken van tylose en water.

 

En laat de kids de negerzoen versieren.  Op de foto’s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar.

 

Vorig artikelSommenbingo t/m 20 voor groep 3 en 4!
Volgend artikelSintactiviteit: woorden maken
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in