Zorg voor feestversiering met deze vlaggetjes

0
1726
feestversiering feestvlaggetjes

Feest vieren, dat doen we zeker! Elke mijlpaal zou je op een eigen manier moeten vieren. En daarnaast hebben wij natuurlijke onze feestdagen zoals kerst en pasen. Als je aan een feest denkt, denk je al snel aan de feestversiering. Dus nu ook tijd om zelf voor feestversiering in de klas of thuis te zorgen. Dit materiaal pas bij de overige lesmaterialen rond project feest.

Zorg voor een vlaggetjeslijn bij jouw feest!

Elk feest heeft natuurlijk wat feestversiering nodig om het tot een echt feest te maken. De feestversiering pas je natuurlijk aan op het feest. Of je nu een letterfeest, een feestdag viert, een trouwdag of een verjaardag, de versiering moet natuurlijk wel bijpassend zijn. Natuurlijk kun je snel naar de winkel voor een vlaggetjeslijn, maar het is veel leuker wanneer kinderen zelf voor de versiering zorgen. Dus naast onderstaande vlaggetjeslijnen zijn er op Pinterest nog veel meer voorbeelden van slingers die je zelf kunt knutselen.

De vlaggetjes versier je natuurlijk zelf!

Het is veel leuker om zelfversierde vlaggetjes in huis of in de klas op te hangen. Dat betekent wel dat je aan de slag moet. Naast het kleuren met potloden of stiften, kun je het nog verder versieren met glitterlijm. Eerder verschenen er al vlaggetjes voor sinterklaas, kerst en bij de kinderboekenweken. Dit keer dus verschillende vlaggetjeslijnen om feest te vieren. Of dat nu een letterfeest, verjaardag of iets anders is…. Een feest vieren kan zeker!

Benodigde materialen

Maak een keuze uit de volgende vlaggetjeslijnen:

  • Feestvlaggetjes letters: geschikt voor o.a. een letterfeest.
  • feestvlaggetjes met cijfers. Deze feestvlaggetjes zijn o.a. geschikt voor een tel- en cijferfeest.

En je kunt bovenstaande vlaggetjes afwisselen met vlaggetjes met feesttekeningen:

Tip! Plak twee vlaggetjes op elkaar met een lijmstift. Vouw nu bij de vouwlijn op en voeg het draad tussen het vlaggetje en de vouwrand. Plak met alleslijm of niet de vouwrand vast aan het vlaggetje.

Vorig artikelVerjaardagstaart versieren
Volgend artikelWoordkaarten lente
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in