Zoektocht naar een herfst en wintergarderobe!

1
1927
zoektocht naar een nieuwe herfst/wintergarderobe

De herfstperiode is weer aangebroken. Niet mijn favoriete seizoen, mede door het weer. Tijdens de lente en de zomer fiets ik graag naar mijn werk toe. Dit zorgt ervoor dat mijn conditie goed blijft en ik fit en gezond blijft. Maar om ook de herfst en de winter met de fiets naar mijn werk te gaan moet mijn kleding wel aangepast worden. Tijd voor een nieuwe wintergarderobe!

zoektocht naar een nieuwe herfst/wintergarderobe

Een nieuwe wintergarderobe

Na zo’n lange periode prachtig weer tijdens de lente en de zomer, is nu de herfst dan echt aangebroken. Ik ben geen najaarsmens, maar helaas ontkom ik er niet aan. Daarom is het juist belangrijk om nu op zoek te gaan naar nieuwe kleding, zodat ik de herfst en de winter toch nog een beetje comfortabel, warm en stylish door kan komen.

De winterjas

zoektocht naar wintergarderobeDe winterjas is voor mij één van de belangrijkste dingen. Ik draag mijn jas namelijk een lange tijd op de dag. Dat komt dat ik niet altijd direct mijn jas uittrek, maar gerust in huis nog even in mijn jas blijf lopen. En nee, niet omdat ik het koud heb, maar omdat een jas soms zo lekker kan zitten.

Maar een winterjas is voor mij niet zo snel uitgekozen. Ik heb namelijk wel een ‘eisen-lijstje’ zoals:  met elastiek afgesloten mouwen, lange jas, bij voorkeur twee manieren van afsluiten, aansluitend model, ruimte om te bewegen, hoog gesloten. Dit heeft twee redenen: tijdens het fietsen door de polder wil ik natuurlijk wel warm op mijn werk aankomen én na een pleinwacht wil ik niet helemaal verkleumd binnen komen.  Vaak heb ik twee winterjassen: één die voldoet aan bovenstaande eisen, maar ook één voor de avondjes uit. Het is heel gek, maar vaak zijn de warme winterjassen gewoon niet zo fleurig, speels.

Dit jaar is mijn keus gevallen op de Didriksons Parka van intersport.en ik ben hier helemaal blij mee. Na de eerste nachtvorst ging ik op de fiets naar mijn werk en ik had nauwelijks het idee dat het koud was. Ja, mijn handen en gezicht gaven mij het idee. Aan alle eisen voldoet deze jas, dus ik kom deze winter wel door. Laat het maar lekker vriezen…Een regenpak

Ja, misschien denk je alleen aan de kou, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat we mogen genieten van echt herfstweer: harde wind en regen. Ik pak vaak snel de auto, want aan dit weer heb ik toch zo’n hekel.

Toch wil ik toch vaker de fiets blijven pakken, dus is het belangrijk dat er ook regenkleding komt. Maar dat is voor mij niet zo makkelijk. De Hema heeft namelijk gewoon een goed en standaard regenpak. Laat ik nu juist langere benen te hebben dan een normale Nederlander en zo komt het dat de regen zo in mijn schoenen loopt. Zelfs de XXL versie mist de lengte nog (en is enorm wijd) Ik ben dus nog steeds op zoek (net als vele andere lange mensen) naar een goede regenbroek. Tips zijn welkom!

Truien

zoektocht naar winterkledingDe wintertrui kan niet missen. Alleen vind ik het vaak dat ze zo saai zijn. Ik houd van kleurrijk en met print. Dit is altijd lastig te vinden. Ik vind truien soms zo detailloos en ben daarom altijd weer blij wanneer de shirts met lange mouwen uit de kast komen. Voor toch een aantal leuke truien ga ik vaak op zoek in shops van Esprit, Wehkamp, Zalando en Miss Etam. Gelukkig zijn dit jaar de bomberjasjes met mooie print in, dus kunnen die shirts met lange mouwen toch aan. Dit jasje is dan voor mij echt de aanwinst van dit jaar. (sorry, op dit moment zijn ze nauwelijks meer verkrijgbaar)

 

Waar bestaat jouw herfst/wintergarderobe uit en wat is jouw aanwinst?

 

 

Vorig artikelCreatieve inspiratie bij Kreadoe!
Volgend artikelLees- en kookboek: Dreiging in Dertienhuizen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

1 REACTIE

 1. Hoi Anja,
  Heb jouw artikel gelezen over je zoektocht naar herfst en winter garderobe in bijzonder regenpak.
  Het regenpak van HEMA draag ik als Karlijn miijn vriendin, een gymjuf me konditietraining en gymoefeningen laat doen, dagelijks in dit regenpak goed duchtgesnoerd lekker zweten.
  Tijdens regenachtige dagen dragen wij beiden kway regenpakken alsook hoge rubber paardrijlaarzen alsook een regenpincho van merk agu, beide capuchons goed aangesnoerd.
  Dit regenuniform zit zo heerlijk dat we het ook binnenshuis dragen.
  Hopelijk heb je iets aan onze bevindingen.
  Grtjs

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in