Zoektocht naar de paaseieren

0
641
paaseieren

Dit keer een leeractiviteit waarbij kinderen oefenen met omschrijven en vragen stellen en dit keer in een paaseditie. Tijdens de zoektocht naar de paaseieren wordt er één paasei gevonden. Maar naar welke precies? In de vorm van het welbekende ‘wie is het?’ spel onderzoeken kinderen welk paasei er nu precies gevonden is. Dit spel is passend bij project pasen.

Paasei gevonden!

Welk paasei is er gevonden? Dit ga je bij dit spel ontdekken.

Dit spel dat in te zetten is tijdens het project pasen zorgt niet alleen voor plezier. Je kunt dit spel op meerdere manieren spelen:

  • Een kind omschrijft het paasei dat op het kaartje staat. De andere kinderen klappen de kaartjes om van de paaseieren die niet bij de omschrijving passen. (Doel: kritisch luisteren, omschrijven van)
  • Elk kind mag om de beurt een vraag stellen aan het kind met een afbeelding in de hand. Er mogen alleen gesloten vragen gesteld worden die beantwoord kunnen worden met ja of nee. (Doel: vragen stellen, logisch redeneren)

Materialen om het paaseieren spel te spelen

Om dit spel te spelen, maak je gebruik van onderstaande download:

Print het spelbord van pagina 2 voor elke leerling uit en lamineer het spelbord. Snij de linker- en rechterzijde en bovenzijde uit. Sla de kaartjes om. Knip alle kaartjes van pagina 3 los en stop ze in een bakje. Laat de leerling die het paasei heeft gevonden, grabbelen naar het paasei.

–> Bekijk alle paasmaterialen of materialen rond kip en ei.

Vorig artikelWoordkaarten piraten
Volgend artikelVlaggetjes slinger pasen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in