Zo zorg jij voor de aankleding van paasontbijt of paaslunch!

0
953
paasplacemat

De tafelaankleding voor het paasontbijt of paaslunch is natuurlijk even zo belangrijk als wat je op tafel zet. Je wilt genieten van alle moois dat de lente je brengt én een gezellige, lichte sfeer brengen. Vandaag een blog over de tafelaankleding van het paasontbijt of paaslunch met een mooie download: een placemat om zelf in te kleuren.

Tips voor de aankleding van paasontbijt of paaslunch

In deze blog wil ik graag een aantal tips geven hoe je op een simpele manier het paasontbijt of de paaslunchtafel kunt aankleden. Soms kun je al met kleine materialen al voor een lenteachtige en lichte paastafel creëren.

Lentebloemen

Alleen al buiten wandelen met alle lentebloemen zoals krokussen, narcissen en tulpen is al fantastisch. Koop een bosje of pluk ze uit eigen tuin en zet ze op tafel!

Placemat

Tijdens het paasontbijt of de paaslunch is het belangrijk dat er wel enig vermaak is voor de kinderen, zodat iedereen rustig kan genieten. Een paasplacemat geeft de kinderen de mogelijkheid om heerlijk even te kleuren. En zelf kunnen ze zo ook een bijdrage te leveren aan de paassfeer. Er zijn 3 verschillende placemats die in drie versies zijn gemaakt: zonder tekst, met tekst: fijne paasdagen en de tekst fijne pasen.

Een A4 formaat is geschikt voor peuterbestek en vergroot de placemat tot A3 formaat voor 4 tot 12 jarigen.

Feestelijk servies

Misschien is het voor jou een beetje overdreven om speciaal paasservies aan te schaffen. Kijk toch eens rond in je kast of je geen servies hebt met mooie (pastel) kleuren. Natuurlijk kun je ook de kinderen eierdoppen laten versieren. Je maakt het helemaal af met een servetje in een leuke motief of een bloem aan je bestek.

Kleurrijke eieren

Je zou het bijna vergeten, maar natuurlijk krijgt het ei een bijzondere plek op de paastafel. Door de eieren te versieren met (pastel)kleuren of stickers kan dit een feestelijke uitstraling geven aan je paastafel.

Overige tips voor een paasontbijt of paaslunch op school

  • Maak een buffet zodat de kinderen zelf hun maaltijd kunnen klaarmaken. Zet het beleg in kleine feestelijke schaaltjes met een lepeltje zodat de kinderen het met de juiste hoeveelheid kunnen beleggen
  • Vergroot de placemats tot A3 formaat.
  • Zet de tafels in de klas in een sfeervolle stand. Dus bijv. in groepjes of in hoefijzervorm. Zorg ervoor dat iedereen het buffet makkelijk kan bereiken.
Vorig artikelVerover de rijmmunten!
Volgend artikelSamengestelde schatkaarten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in