Zo zijn de voorbereidingen voor Sinterklaas een heel stuk makkelijker!

0
2112
makkelijk sint organiseren

Binnenkort vieren we weer het sinterklaasfeest. Voor de kinderen is het belangrijk om lekker te kunnen genieten, maar de Sint heeft er maar druk mee!
En vaak heeft de Sint er nog een klas, gezin en een vriendenkring bij die ook wel wat aandacht verdienen…   Gelukkig zijn er voldoende digitiale middelen die het leven van de Sint toch veel tijd besparen.

makkelijk sint organiseren
Afbeelding: Pixabay/ Keytraxz

Lootjes trekken & verlanglijstjes schrijven

Lootjes trekken? Deel heel makkelijk een link in Whatsapp en zo schrijft iedereen zich zelf in en vult daarbij direct een verlanglijstje in.
Dit scheelt toch een moment te moeten prikken om de lootjes te trekken. Wel gezellig overigens, maar zie maar een datum te kunnen vinden.

verlanglijstje sint

Wil je dit op school doen? Maak dan een link per klas aan en deel deze link per mail of via het ouderportaal.

Zo zijn de lootjes en verlanglijstjes snel geregeld, zonder veel moeite. Effectief tijdgebruik dus. En je regelt dit heel makkelijk met Sim Only Internet van Simyo, zodat je ook tijdens de zwemles of voetbaltraining dit even snel allemaal regelt.

Surprise of gedicht?

Of je nu voor een surprise of alleen een gedicht kiest (of allebei), je zult toch even aan de slag moeten. Een zelfgemaakte surprise is toch wel een goede binnenkomer, maar wanneer je hier echt even geen prioriteit aan kan of wil geven kun je op verschillende online plekken hulp daarvoor vinden. Surprises kunnen zo besteld worden, al moet je soms nog wel een bouwpakket in elkaar zetten. Ook zijn er online verschillende aanbieders die jouw gedicht met liefde schrijven. Met het doorgeven van een aantal trefwoorden, kom je er wel.

voorbereidingen sinterklaas
Afbeelding: Pixabay/ Gerhard Gellinger

Zoektocht naar hét cadeau

Door de online verlanglijstjes te maken kun je zo door klikken om hét gewenste cadeau te bestellen. Een weet Sint toch niet wat hij moet schenken, kan hij altijd op zoek in een old-skool speelgoedgids? Cadeau gevonden, de QR code helpt je om online het product snel te vinden. Met een Sim Only abbonement kun je deze decembermaand even lekker de tijd nemen om op zoek te gaan naar het juiste cadeau.

Het heerlijk avondje is gekomen!

Slaat de sintstress nu helemaal toe? Besteed je tijd vooral aan het netjes maken van je huis.

sinterklaasavond voorbereidingen
Afbeelding: Pixabay/ RVT1625

Want:

  • Boodschappen bestel je al ruim van te voren en deze laat je op deze dagbezorgen door een bezorgservice.
  • Kies voor een (duurzaam) wegwerpbestek, bekers en bordjes. Bestel een leuk tafelkleed en decoratie is gereed.
  • Maak vooraf een afspeellijst, zodat je het huis direct in een sintsfeertje brengt. Met een Sim only abbonement stream je de afspeellijst zo naar de huiskamer en kan deze avond niet lang genoeg duren.

Zo hou jij tijd over om ontspannen van deze tijd te genieten. Wi je toch iets minder digitaal een bijdrage leveren? Maak dan een mooi decoratiestuk, bak wat lekkers of bedenk een leuk spel om de avond mee te vullen!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Simyo. In mijn disclaimer kun je meer lezen over #spon en #ads. 

Vorig artikelHet hele jaar door… warme truiendag!
Volgend artikelNieuwe kerstliedjes voor de kerstviering!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in