Woordkaarten piraten

0
275
woordkaarten piraten

Woordkaarten zijn het middel om aan de slag te gaan met het uitbreiden van de woordenschat. En dit keer natuurlijk helemaal passend bij het project waar we over werken: woordkaarten piraten!

Woordenschat rond piraten

Dit materiaal is één van de materialen rond piraten. Hier kun je een overzicht vinden met alle materialen. Bij elk project maak ik gebruik van woordkaarten. Woordkaarten kun je gebruiken bij het vertellen en natuurlijk kun je de woorden expliciet ook aanbieden. Dit materiaal belicht het leven van de piraten en bij de keuze van de woorden is o.a. gebruik gemaakt van het prentenboek ‘Willewete piraten’

Deze woordkaarten hebben de grootte van een half A4. Je kunt ze wanneer nodig verkleinen door 2 pagina’s op één pagina af te drukken.

Download de woordkaarten

Er zijn drie verschillende versies:

Spelactiviteiten om woordenschat uit te breiden

Rond piraten zijn er natuurlijk hele leuke spelactiviteiten waarbij je bovenstaande woordkaarten kunt inzetten om de woordenschat uit te breiden:

  • Geef de speelgoedbom van het spel Tik tak boem! door en benoem zoveel mogelijk piratenwoorden of woorden die te maken hebben met een deelcategorie rond piraten.
  • Categoriseer de woordkaarten door de woorden die bij elkaar horen in één schatkist te stoppen. Welke naam zou je de schatkist kunnen geven? (Wat is een overkoepelend woord?)
  • Zorg voor juwelen of zilveren/gouden munten die in de ruimte verstopt zijn. Laat elke piraat een piratenwoord noemen. Bij elk piratenwoord mag er een juweel/munt gezocht worden en in de schatkist worden gestopt.
  • Geef elk kind een (schoonmaak)doekje of tissue. Maak de woordkaarten vooraf al vies. De scheepsjongens moeten de het dek dweilen. Welke woorden komen er dan tevoorschijn?
Vorig artikelVerzamel de rijm eieren in het juiste nest!
Volgend artikelZoektocht naar de paaseieren
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in