Woordkaarten over de tuin

0
1833
de tuin

Heb je al helemaal het lentegevoel te pakken? Heb je ook zo’n zin om buiten te zijn? Ook buiten in de eigen omgeving is er veel te leren voor kleuters! Tijd om naar buiten te gaan en even lekker aan het werk te gaan in de tuin. Of je nu een schooltuin, moestuin of in de bloementuin aan het werk gaat. Er is veel te leren over de tuin!

Woorden leren over de tuin

Elk project probeer ik weer nieuwe woorden toe te voegen aan de woordenschat van kinderen. Door elk project goed na te denken over het woordenschataanbod en niet alleen voorwerpen aan te bieden, maar ook werkwoorden en dit in verbinding met elkaar aan te bieden. In dit geval staat de tuin centraal en pas ik mijn woordkeuze hierop aan.

Download de woordkaarten

Naast bovenstaande woordkaarten kun je ook gebruik maken van de woordkaarten rond de lente (bloemen).

Woordenschatactiviteiten rond de tuin

Deze activiteiten passen er helemaal bij wanneer je over de tuin werkt:

  • Zorg voor een bak met tuinaarde of potgrond en verstop de woordkaarten in de aarde. Laat de kinderen met een hark of een schepje de woordkaarten tevoorschijn komen. Bespreek de woordkaarten.
  • Ga samen een zaadje planten. Zorg ook voor de vervolgstadia en benoem de handelingen.
  • Probeer in één minuut zoveel mogelijk tuinierskleding aan te trekken. Laat andere kinderen roepen welke kledingstukken het kind kan opzoeken.

Weet je overigens dat je in deze blog algemene woordenschatactiviteiten en spellen kunt vinden? Ze zijn bij elk afzonderlijk thema in te zetten.

–> Bekijk hier alle materialen rond de lente, de boerderij en de tuin.

Vorig artikelGedicht of verhaal in schilderij schrijven
Volgend artikelKleikaarten voorjaarsbloemen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in