Woordkaarten lente

0
1871
woordkaarten lente

Het is weer lente! Ik kan zo genieten van de eerste zonnestralen, het frisgroene gras en de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Een tuinseizoen breekt weer aan. Natuurlijk fijn om ook in de klas over de lente te werken, mogelijk in combinatie met pasen. Want ook bij pasen gaat het over nieuw leven. Natuurlijk zijn er meer lentematerialen te vinden, maar dit keer woordkaarten lente waarbij veel woordenschatactiviteiten uit te voeren zijn!

Kennismaking met de themawoorden

De woordkaarten lente zet ik alleen al in om kennis te maken met de themawoorden van de lente. Overigens maak ik altijd de keuze om over een deelthema te werken zoals groeien en bloeien, de tuin, de boerderij of jonge dieren. Of natuurlijk gewoon over het heerlijke lenteweer! De woordkaarten kun je gebruiken voor het activeren van de voorkennis van kinderen of juist voor het aanleren van nieuwe woorden. Daarbij kun je gebruik maken van verschillende spelactiviteiten om de woorden spelenderwijs in te oefenen.

–> Maak je gebruik van een methode? Lees hier hoe je een kleutermethode combineert met deze woordkaarten lente.

Woordenschataanbod bij thema lente

Op de woordkaarten kun je de volgende woorden vinden:

  • Groeien en bloeien: het gras, de krokus, de tulp, de stengel, de narcis, het zaadje, de bol, de hyacint, het blad, de bloem, groeien, de stamper, het sneeuwklokje, zaaien.
  • Leven in de sloot: de kikker, de kikkerdril
  • Kip en eieren: het nest, de ei, broeden, het kippenhok, de doos.
  • Dieren: het varken, de big, de koe, het kalf, de stier, de hond, de puppy, het hondenhok, het kuiken, de kip, de haan, het schaap, het lam, de ram, de poes, de kitten, de fles geven.

Download de woordkaarten lente

Spelvormen in lentevorm

Naast de standaard woordenschatactiviteiten die bij elk thema passen kan ik je de volgende activiteiten die specifiek bij thema lente passen adviseren:

  • ..
  • ..
Vorig artikelZorg voor feestversiering met deze vlaggetjes
Volgend artikelDierenarts Daantje en de dierenambulance
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in