Woordkaarten jaarwisseling

0
764
woordkaarten jaarwisseling

Het is aftellen geblazen en hierna start er weer een nieuw jaar! Een feestelijke bijeenkomst gaat er aan vooraf met als hoogtepunt het bekijken of afsteken van vuurwerk. Elke traditie heeft zijn eigen gewoontes. In de klas is het goed om aandacht te besteden aan de jaarwisseling.

Aandacht voor oud & nieuw

De jaarwisseling is een traditie op zich wat elk land op een elk eigen wijze viert. Op basis van de Nederlandse cultuur heb ik de volgende woordkaarten gemaakt. Van het eten van een oliebol, tot een glaasje (kinder)champagne als het afsteken van vuurwerk. Met deze woordkaarten krijgen kinderen meer vat op het onderwerp en kunnen ze ook de bijpassende, mogelijk abstractere woorden leren.

woordkaarten een nieuw jaar

Activiteiten rond de woordkaarten jaarwisseling

Mogelijk vraag je je af, wat je nu precies met deze woordkaarten kunt doen. Er zijn vaste werkvormen die je kunt inzetten om de woordenschat te stimuleren. In deze blog kun je een aantal werkvormen vinden. Maar je kunt deze woorden tot leven laten komen door een jaarwisseling na te spelen in de hoeken. Zorg voor een donkere ruimte met versieringen. En vier feest naar het moment van de jaarwisseling toe. En kijk samen met een veiligheidsbril naar een vuurwerkshow op het digibord. Proost met champagne en neem een oliebol.

–> Dit materiaal maakt deel uit van een lesmateriaalaanbod rond een nieuw jaar.

Vorig artikelKerstwensen
Volgend artikelTerugblik op het jaar
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in