Woordkaarten over de fiets

0
1303
woordkaarten fiets

Ook project de fiets kon een update gebruiken, waar de woordkaarten over de fiets en het gebruik hiervan een mooie aanvulling is. Woordkaarten zijn in elk project van belang om de woordenschat te vergroten over het onderwerp, maar ze zijn ook bij veel talige activiteiten goed in te zetten.

Deze woordkaarten leren je veel over de fiets

Om alles te weten te komen over de fiets combineer ik altijd de inzet van een prentenboek, waar altijd al veel woorden in aan bod komen in een bepaalde context en de inzet van een prentenboek.

Bij dit thema is dan ook dit informatieve prentenboek over de fiets een aanrader:

en daarbij maak ik gebruik van de volgende woordkaarten:

Download de woordkaarten

Spelactiviteiten met woordkaarten de fiets

In een eerdere blog over woordenschat gaf ik je een aantal algemene voorbeelden voor woordenschatactiviteiten. Bij dit thema heb ik ook een aantal activiteiten bedacht waarbij je gebruik kunt maken van bovenstaande woordkaarten:

  • Benoem een deelonderwerp en laat de kinderen een woord bedenken bij dit deelonderwerp. Je kunt de woordkaarten in zicht leggen, zodat ze hier hulp aan hebben. Laat ze een fietsbel doorgeven en elke keer wanneer een woord bedacht is de bel gaan en dan doorgeven aan elkaar.
  • Vul een binnenband met lucht. Zet het ventiel zachtjes open en geef de lekke band door. Elk kind benoemt een woord rond een bepaald deelonderwerp of bijv. over de onderdelen van een fiets. Wanneer de band leeg gelopen is, is het spel afgelopen.
  • Laat de kinderen de woordkaarten categoriseren onder noemers: fietsonderdelen, hulpmiddelen, fietstocht etc.
  • Zet verschillende soorten fietsen buiten. Verdeel de kinderen in duo’s. Geef het ene kind een stapel woordkaarten. Dit kind geeft een omschrijving van de fiets en ander kind zoekt deze fiets op en zet deze in het fietsenrek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist alleen de fiets te benoemen.

–> Bekijk hier de verzamelpagina met alle tips en lesmaterialen rond de fiets.

Vorig artikelKnijpkaarten project de tuin
Volgend artikelZo oefen je spelling en ontwerp je een fiets!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in