Woordkaarten feest

0
946
woordkaarten feest

Elke dag is er één om te vieren: of het nu je verjaardag, carnaval, een jubileum, een feestdag of een gewone dag is. Er is altijd iets om te vieren. Zelf denk ik dan direct aan al het lekkers. Ik ben een echte genieter. Maar of je nu letterlijk of figuurlijk de slingers ophangt, feest vieren kan altijd. En hoe je dit viert dat is aan jou! Op school vieren we natuurlijk de feestdagen zoals kerst, pasen, koningsdag en andere bijzondere gelegenheden waarbij iets centraal staat. Deze woordkaarten feest zijn dan ook bij verschillende feesten in te zetten.

Vier een feest in de klas!

Feest vieren in de klas is niet zo moeilijk. Naast de feestdagen, vieren we ook speciale dagen of mijlpalen. Ik denk dan aan het letterfeest, de voorleesdagen en zo zijn er nog zoveel dagen die je centraal kunt stellen. Overigens ben ik er wel voor om hier een keuze te maken en elk jaar een aantal van zulke feesten te vieren.

De woorden van woordkaarten feest

  • Eten/drinken: de taart, de kaarsen, het gebak, de limonade, de cupcake, het rietje, de snoepjes, de chips, het puntje
  • Versiering: de ballon, de slinger, de roltong, de confetti, de lichtjes, de vlag,
  • Kleding: de feestkleding, de feesthoed, verkleden, de toeter,
  • Feest vieren: de traktatie, de muziek, het kado, het instrument, de uitnodiging, juichen, verrassen, dansen, de bloemen, de kaart, zingen,, blazen, uitpakken,

Download de feestelijke woordkaarten

Activiteiten met de woordkaarten

In deze blog kun je verschillende woordenschatspellen vinden om de woorden te herhalen. Voor dit specifieke thema feest kan ik je de volgende feestelijke woordenschatspellen meegeven:

  • Ga in een kring zitten. Geef een feestartikel door en laat de kinderen zoveel mogelijk verbindende woorden benoemen. Wanneer het verjaardagsliedje begint te spelen, stopt het spel en zingt iedereen mee.
  • Sorteer de woordkaarten in verschillende deelonderwerpen zoals versiering, feest vieren, voorbereidingen etc.
  • Pak een aantal feestvoorwerpen van de woordkaarten in met cadeaupapier. Laat de kinderen een woordkaart pakken en het juiste cadeau ‘voelen’ en daarbij een verrassend ‘Het is een …….’ te laten zeggen.
Vorig artikelTijdens project ziek zijn zet je deze matrix in!
Volgend artikelKleikaarten feest
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in