Woordkaarten de brandweer

0
2016
woordkaarten brandweer

Werk jij over de brandweer of hulpdiensten? Wil je aandacht besteden aan de woordenschat? Dan zijn deze woordkaarten rond de brandweer geschikt om in te zetten.

Aan de slag met woordenschat rond de brandweer

Het stimuleren van de woordenschat wil je graag spelenderwijs doen. Daarbij werk je aan verschillende niveaus en hebben sommige kinderen meer uitdaging noidg. Maak dus een keuze uit de woorden waaraan je aandacht gaat besteden. Je kunt later naar behoefte het aantal woorden uitbreiden.

Mogelijke woordenschatspellen en activiteiten met woordkaarten

Met woordkaarten zijn er veel mogelijkheden voor activiteiten. Je kunt hier al een overzicht vinden van tussendoortjes en spelletjes. Specifiek rond de brandweer kan ik je de volgende tips geven:

  • Maak een woordparaplu waarbij je de woordkaarten sorteert.
  • Hang de woordkaarten in een ‘brandend huis’ en laat de kinderen met een waterspuit op de genoemde woordkaarten richten.
  • Laat de kinderen een kaart trekken en dit voorwerp zoeken in een hoek ‘dat vol rook staat’

Download de woordkaarten

Ben je enthousiast? Download deze woordkaarten en ga aan de slag!

Natuurlijk zijn er nog veel meer brandweermaterialen te vinden op de brandweerpagina!

Vorig artikelTim de kleine boswachter – de baas in het bos-
Volgend artikelZo pak je de oudergesprekken aan!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in