Woordkaarten bouwen & wonen

0
557
woordkaarten bouwen

Met woordkaarten kun je de woordenschat van kinderen uitbreiden. Vaak doe ik dit o.a. door het aanbieden van spelletjes als tussendoortje. Door voor te lezen en woorden te herhalen breiden de kinderen de woordenschat uit. Deze woordkaarten bouwen passen bij het project bouwen/wonen en sluit ook aan bij kinderboekenweek 2023 met als onderwerp ‘Bij mij thuis’

Zo bouw je aan de woordenschat

Deze set woordkaarten is een uitgebreide set. Het is van belang om een keuze te maken in de woordkaarten. Welke keuze je maakt hangt af waar jij de nadruk op wilt leggen. De woordkaarten richten zich op het werken op de bouwplaats en de materialen, de woning en de inrichting en de verschillende woningen en de omgeving hiervan en ook komen er rekenbegrippen aan bod.

Download de woordkaarten bouwen

Verschillende woordenschatactiviteiten rond bouwen

Naast de mogelijke woordenschatactiviteiten kun je de woordenschatactiviteiten een bouwtintje geven:

  • Na het benoemen van een woord rond een deelonderwerp plaatst elk kind een baksteen (of schuursponsje) Lukt het jullie om een huis te bouwen?
  • Zet een pylonnen met verschillende categorieeen neer. Laat de kinderen de juiste kaarten bij de pylon leggen.
  • Geef een bouwhelm door. Wanneer een kind de bouwhelm op zijn hoofd heeft, noemt hij een woord passend bij het genoemde deelonderwerp.
Vorig artikelSplitsen oefenen met rekenkleurplaten
Volgend artikelAchtergronden bouwen en wonen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in