Woordkaarten appels

0
263
woordkaarten appels

In de overgangsperiode van de zomer naar de herfst is de periode dat wij kunnen gaan genieten van rijpe appels en peren. Zelf zorgen voor een appelboom en uiteindelijk de mooie vruchten oogsten. Maar weet je dat er veel te leren is over de appels?

Expliciet woorden aanbieden

Met woordkaarten kun je nieuwe woorden expliciet aanbieden. De woorden gebruik je zeker tijdens verschillende activiteiten. In de kleuterjaren zijn kinderen nog erg leerbaar. Kinderen leren makkelijk en snel nieuwe woorden. Door de woorden die je aanbiedt te laten aansluiten bij de belevingswereld krijgen de woorden ook een plek in het dagelijks leven omdat ze hiermee in verschillende situaties geconfronteerd kunnen worden.

In de klas komen deze woorden natuurlijk in veel verschillende situaties terug. Bij kringactiviteiten, maar ook in het spel in de hoeken of tijdens werkactiviteiten. Bij het project appels kun je veel activiteiten vinden.

Materialen

Spelactiviteiten om woordenschat uit te breiden

  • Zorg voor een (speelgoed) appels en laat de kinderen elke keer een woord noemen rond de appelboom. Wanneer er een passend woord is genoemd, wordt er een appel in de mand gelegd. Lukt het jullie om de mand te vullen?
  • Sorteer alle voorwerpen op kleur: laat de kaart benoemen bij het neerleggen bij de juiste kleur appel.
  • Omschrijf het voorwerp wat je op de kaart ziet staan en laat de kinderen de woordkaart erbij pakken.

–> Dit materiaal is passend bij de projecten van rups tot vlinder , herfst en appels.

Vorig artikelHerfstdecoratie in de klas: de herfstslinger
Volgend artikelAuditieve oefeningen appels
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in