Zoek mijn andere handschoenspel

0
9842
spel winter; zoek mijn andere handschoen

Tijdens het project winter kies ik bewust voor om één deelthema centraal te stellen. Op de verzamelpagina met alle wintermaterialen kun je materiaal bij elk deelthema vinden. In deze blog kun je materiaal vinden die bij het algemeen thema past of bij winterkleding. Dit spel heeft verschillende versies voor groep 1 t/m 4. Je kunt dit spel op verschillende manieren inzetten. Ga aan de slag met dit nieuwe spel: zoek mijn andere handschoen!

Waar is mijn andere handschoen?

Wie kent het niet? Elke ochtend of middag de zoektocht naar de andere want. En dat touwtje door je jas heen, kan natuurlijk ook maar tot een bepaalde leeftijd. Jong of oud, waarschijnlijk kent iedereen het probleem. Dit daagt uit om op zoek te gaan!

Zo speel je dit spel

Dit spel kun je op veel verschillende manieren spelen:

  • Memory: leg de handschoenen op de tafel en laat de kinderen om de beurt twee wanten omdraaien. Heeft de leerling de twee passende wanten bij elkaar gevonden?
  • Bewegend leren: verdeel de handschoenen door de ruimte. Laat de kinderen in kasten, onder spullen of in lades op zoek gaan naar de juiste handschoen en laat de kinderen elkaar opzoeken om een duo compleet te maken.

Keuze voor focusdoel

Met dit materiaal kun je werken aan meerdere leerdoelen. Het is belangrijk om in het oog te houden wat je doel is. Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Tellen en cijferherkenning: zoek de want met de want met het juiste aantal sneeuwballen.
  • Splitsen: bespreek vooraf welke oefening er geoefend gaat worden. Laat de kinderen twee wanten bij elkaar verzamelen die samen de splitsing vormen.
  • Sommen tot 10: Laat de kinderen twee wanten verzamelen die samen 10 zijn.
  • Hoofdletters en blokletters: herken de hoofdletter en zoek de juiste drukletter erbij.
  • Alfabet: leg de wanten in de volgorde van het alfabet. De ene groep kinderen legt de rij hoofdletters, de andere groep de rij blokletters.

Voorbereidingen om het spel te spelen

Print onderstaande download, knip en lamineer de wanten. Het is wel verstandig om het document een aantal keer uit te printen, zodat alle bovenstaande werkvormen ook voor iedereen toegankelijk zijn. Wanneer je wil dat de kinderen de wanten aan elkaar koppelen, kun je met een perforator een gaatje maken en hier een touwtje aan verbinden.

Downloads

Er zijn verschillende versies beschikbaar:

Tellen/ cijferherkenning/ splitsen/ sommen tot 10

Hoofdletters en drukletters

Een eerdere versie van dit spel kun je t/m maart 2023 downloaden en hierna zal hij verwijderd worden.

–> Heb je nog een wens voor een bepaalde versie? Laat dit in onderstaande reacties weten. Ik zal deze blog dan aanvullen.

Vorig artikelDigibordles kerst: splitsen
Volgend artikeleen kindvriendelijke nieuwjaarsborrel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in