Weekplanner

0
1453
weekplanner

Een goede schoolweek bestaat uit een productieve acties en momenten van rust/ontspanning. Er moet een balans zijn en in het onderwijs kun je altijd aan het werk blijven. Toch denk ik ook dat onze tijd niet altijd zo effectief ingezet wordt. Dit jaar ben ik daarom gaan werken met een weekplanner. Dit heeft mij geleerd om prioriteiten te stellen en met een tevreden gevoel naar huis te gaan. Er is een groot aanbod aan weekplanners, maar niet altijd een werkbare planner in het onderwijs.

Een werkbare weekplanner voor het onderwijs

Natuurlijk is het belangrijk om na te denken over wanneer een weekplanner handig is om in de klas te gebruiken. Ik vind de volgende kenmerken van belang voor een weekplanner:

  • Ruimte voor activiteiten die de betreffende dag echt moeten plaatsvinden.
  • Duidelijk op de weekplanner kunnen aangeven welke momenten beschikbaar zijn voor taken.
  • Mogelijkheid om taken op de weekplanner af te kunnen vinken
  • Alle taken per week overzichtelijk op één blad
  • Aandachtspunten naar volgende week kunnen overdragen.

Je schoolweek op één weekplanner

Ik heb twee versies van de weekplanner gemaakt. Bij versie 1 noteer je algemeen alle taken voor de week en bij versie 2 breng je prioriteit aan in de weekplanning en kun je na het uitvoeren van de taken de dag afsluiten 😉

Tip! Vergroot het blad tot A3 formaat en leg het standaard op je bureau, zodat je alle kleine acties die tussendoor komen ook kunt noteren.

Vorig artikelKlaar voor de start? Een goede start voor de leerkracht
Volgend artikelGriezel avi’s – een heel eng boek om zelf te lezen-
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in