Waarom je een groepsreis toch eens zou moeten overwegen…

0
1132
waarom een groepsreis

Velen haken al af wanneer ze lezen over een groepsreis, anderen willen niet anders meer. Wat voor een reiziger jij ook bent, een groepsreis zou je bij elke reis eens moeten overwegen. En wel hierom….

Dit is waarom je een groepsreis zou moeten overwegen…

Een groepsreis staan bekend om zijn gemak. Dit komt onder andere hierdoor:

  • Je stapt in/op en de reisleider verzorgt je hele reis. Je hoeft je niet druk te maken over voeren en de andere activiteiten. Problemen? De reisleider is altijd jouw aanspreekpunt en zal je helpen.
  • All-in prijs: je weet wat je krijgt voor deze prijs. En er zijn vaak maar een aantal dingen die hier niet bij horen.
  • De reisbegeleider kan je veel over de cultuur vertellen. Je hoeft je dus niet te verdiepen in reisboekjes en de taal hoef je niet te spreken en toch maak je kennis met de cultuur en de geschiedenis van een streek of land.
  • Je bent met een reisgezelschap, waardoor je weer nieuwe contacten legt. Samen kun je ook veel plezier hebben.

Waarom dan juist een groepsreis boeken?

Misschien ben jij een wat meer vrije reiziger en lijkt voor jou een groepsreis geen optie. Dit zijn de redenen om dit toch te overwegen:

  • Sommige groepsreizen hebben een half-vrij karakter: het vervoer en verblijf is geregeld, maar de activiteiten zijn vrijblijven of er zijn in het programma veel vrije momenten gepland.
  • Wanneer je een drukke periode achter de rug hebt, is het soms makkeijk als alles al voor je geregeld is.
  • Voor de groepsreis is al een route bepaald. Zo kun jij je richten op de activiteiten die je wilt doen. Deze plan jij om de route heen. Je kunt er van verzekerd zijn dat er tijdens de route zeker genoeg te doen is. Deze routes liggen vaak in de buurt van de meeste trekpleisters.
  • Je maakt kennis met de cultuur. Er zijn verschillende groepsreizen op de markt die niet uitgaan van het toeristje spelen (lees: met camera om de nek op punt gedropt worden en daarna weer de bus in) maar waarbij het uitgangspunt is om kennis te maken met de mens en de cultuur. Juist deze verbinding kan een groepsreis waardevol maken, omdat niet elke cultuur makkelijk toegankelijk is.

vrijheid bij groepsreis

Mijn ervaringen met groepsreizen

Als ik mijzelf moet omschrijven ben ik een wisselvallige reiziger. Waar ik niet wisselvallig in ben, is mijn voorkeur voor reizen. Ik ga voor actieve vakanties, waarbij eel aandacht is voor cultuur of natuur en waar er vrijheid is voor het bepalen van activiteiten.

De afgelopen jaren hebben wij in de schoolvakanties mooie reizen mogen maken. Per reis hadden we een verschillende aanpak: naar Japan gingen we met een groepsreis van Koning Aap (aanrader!), IJsland boekten en regelden we zelf, evenals Schotland en New York en dit jaar bezoek ik Noorwegen met een Fly & Drive:  de route is bepaald en wij bekijken wat we gaan doen. Afhankelijk van de situatie, onze wensen en de mogelijkheden in het land en de communicatie die mogelijk is, kijken wij naar wat op dat moment het beste bij ons past.

Zo bedachten we tijdens de groepsreis in Japan om de berg in Nagasaki te beklimmen. (Oke, eigenlijk zouden we met de stoeltjeslift gaan, maar deze was gesloten vanwege onderhoud) Met ca. 35 graden hebben wij vanaf de voet van de berg er twee uur over gelopen. Maar het was het echt waard! Juist dit kleine uitstapje was één van de hoogtepunten van deze georganiseerde groepsreis.

Mijn tips is dan ook om bij elke bestemming te bekijken welke reis bij de situatie en de wensen past. Overweeg gerust een groepsreis omdat er binnen een groepsreis ook nog veel vrijheid is om zelf de reis aan te passen aan je wensen.

Hoe reis jij graag?

Afbeeldingen: Pixabay
Om te bewaren:

groepsreis boeken

groepsreis

Vorig artikelPreventie van leesproblemen (2): Bouw! tutorlezen
Volgend artikelHet hele jaar door… warme truiendag!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in