Waan je elke dag in het bos door je klas in deze stijl in te richten!

0
6066
deurlabels het bos

Elk jaar opnieuw ga ik op zoek naar nieuwe ideeen om mijn klas in te richten. Al eerder kwamen daarom de klassenthema’s superhelden, letters & doodles, tropical en safari online. Het afgelopen jaar heb ik (mede door de lockdowns) meer van de natuur genoten. Wie wil die rust en ontspannenheid niet in de klas ervaren? Dit inspireerde mij tot een klassenthema over het bos en de dieren die leven in het bos. 

Dagritmekaarten met bosdieren

Tijdens elke wandeling hoop ik dat een aantal bosdieren zich laten zien. Op de dagritmekaarten laten ze zich zeker zien. Bij de dagritmekaarten maak ik gebruik van wat het bos zo typeert: hout, natuurpatronen én cartoons van bosdieren.

Al deze materialen zijn gemaakt met afbeeldingen onder licentie van Shutterstock/ Canva.
Onder licentie is gebruik gemaakt van het lettertype KG miss kindergarten.

dagritmekaarten het bosdagritmekaarten het bosdagritmekaarten het bos

-74 dagritmekaarten voor verschillende vakken + lege dagritmekaarten (met twee verschillende lettertypes: amaranth en kg miss kindergarten.
– 2 dagritmekaarten met ‘ik maak’  en ‘ik leer’
– naamkaarten van groepen (in verschillende varianten) op een houtschijf
– maanden van het jaar als wegwijzer
– dagen van de week
– cijferkaartjes op houtschijven.
– hoekenkaarten voor groep 3 t/m 8

Je ontvangt 3 versies: groene, witte en creme achtergrond.

cijferkaarten het bosdagenkaarten het bos

 

maandkaarten bos

Gebruikerstips:

  • Wil je kleinere getalkaartjes? Print deze bladzijden uit het document uit met bijv. 90%
  • De maandenkalender is nog mooier wanneer je hem afdrukt op bruin papier.

Bestellen van dagritmekaarten bos

Je kunt de documenten aanschaffen via Voor de Leerkracht. Na betaling kun je direct alle bestanden downloaden.

Compleet pakket het bos

Dit pakket bevat naast de dagritmekaarten in 3 verschillende versies (zie hierboven) ook de volgende producten:

Naamkaarten

De naamkaarten zijn zo gevormd, dat je in het WORD document over de naamkaarten denaamkaart klassenthema het bos namen van de kinderen heen kunt typen. Wil je hetzelfde lettertype als de overige producten, dan is het van belang om vooraf het lettertype te downloaden.

Er zijn 25 naamkaarten waarbij de afbeelding van het dier verschilt. Bij de stippellijn vouw je de naamkaart dubbel zodat je hem op tafel kunt zetten.

Leesposters

leesposters klassenthema het bos

Je ziet hier een leesposter. Je kunt de namen van de kinderen zelf toevoegen in dit word-document. Je ontvangt een word-document met hierbij de teksten:  Ik oefen met AVI start t/m E7 niveau.

Je kunt deze tekst zelf aanpassen en de namen van de kinderen toevoegen. Je moet hiervoor wel het lettertype MG Miss Kindergarten downloaden.

 

 

 

Toiletkaarten

klassenthema het bos dagritekaarten het bos

Er zijn twee verschillende versies beschikbaar: één met de dieren in het bos en de andere versie met dieren bij een boomstam.

Boekenleggers

boekenleggers het bos

De boekenleggers hebben de afmetingen van

Deurlabels

deurlabels het bosElk kind krijgt een houtschijf met hierop zijn naam. Deze worden opgestapeld en zo op de deur gehangen. Wie gaat er mee op avontuur in het bos?

Je ontvangt een bewerkbaar bestand waarin je de namen van de kinderen op de houtschijven kunt typen. Je plakt deze op de deur en je vult dit aan met de aangeleverde figuren en bijbehorende poster.

 

Klassenafspraken

poster klassenregelsJe ontvangt een aantal posters met hierop verschillende klassenregels.
In dit word-document zitten ook een aantal lege posters, waar je eigen afspraken over de poster kunt typen.

Wanneer je hetzelfde lettertype (als dagritmekaarten etc.) zou willen hebben, moet je het lettertype vooraf downloaden via dafont.com.

 

 

 Vlaggenlijn

Bij deze vlaggenlijn kun je kiezen uit twee verschillende versies: eenklassenthema het bos met een prikkelarme vormgeving met alleen de letters en een versie met een houtschijf.
De tekst die de vlaggenlijn bevat is:  welkom in groep/unit  met hierbij de cijfers 1 t/m 8, tussentekens en een aantal vlaggetjes met de dieren/bos-opmaak om erbij te voegen.

Bestellen van compleet pakket klassenthema het bos

Je kunt een bestelling plaatsen via Voor de Leerkracht. Na betaling kun je alle downloads vinden in je account van Voor De Leerkracht.

 

 

Overige tips voor klasinrichting

Misschien vind je het ook erg leuk om alles in je klas helemaal in de sfeer te brengen. Graag deel ik een aantal tips:

  • Leeshoek: zet in de leeshoek een aantal boeken klaar die zich afspelen in het bos of informatieboeken over het bos of over de bosdieren. Een groen kleed over een matras of over een bank geeft al een natuurlijk beeld. Als je een beetje handig bent (en ook zin in hebt) kun je heel makkelijk kussenhoezen maken met stof met bosdieren.
  • Bij Action is er washitape verkrijgbaar in bosstijl. Beplak de beurtstokjes met deze tape en ze zijn helemaal in stijl.

 

Bestellen en levering

Alle bestellingen lopen via Voor de Leerkracht. Hier kun je met Ideal/Bankcontact afrekenen en je ontvangt direct het digitale pakket als download. Je kunt nu direct printen (of lamineren)
Er zijn meerdere pakketten te koop:

  • Dagritmekaarten in het bos: je ontvangt alleen de dagritmekaarten met 3 verschillende achtergronden. Deze dagritmekaarten kosten €4,95 en zijn alleen verkrijgbaar via Voor de Leerkracht.
  • Compleet pakket in het bos: je ontvangt alle materialen en de dagritmekaarten om in de klas te gebruiken. Dit pakket kost €7,95 en is verkrijgbaar via Voor de Leerkracht.

–> Welke materialen mis jij nog in het pakket? Laat je reactie achter en ik zal overwegen om dit product toe te voegen aan het complete pakket.

Vorig artikelHors, een leesboek voor de paardenliefhebber!
Volgend artikelVier vakantie met een feestelijke pannenkoek!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in