Home De leerkracht Vriendenboekje

Vriendenboekje

2
56363
vriendenboekje
Vriendenboekje voor afscheid leerkracht, afscheid groep 8 en voor klasgenoten of vrienden

Een vriendenboekje is leuk om in te vullen, een leukere latere herinnering aan de klas of je vrienden en een leuk afscheidscadeau. Er zijn veel vriendenboekjes in de omloop, maar wat is nu de herinnering die je wil achterlaten? In deze blog kun je meerdere templates van een vriendenboekje te vinden. Leuk als afscheidscadeau maar ook een ‘eind van het schooljaar-cadeau’ voor de leerkracht!

Zelf in te vullen vriendenboekje

Wanneer je afscheid van elkaar moet nemen, is het erg leuk om een vriendenboekje als afscheidscadeau mee te geven.
– > Een vriendje kan later nog terugkijken op zijn schooltijd en de bijbehorende klasgenootjes
– > Een leerkracht kan later nog even terugbladeren en even terugdenken aan die ene klas

Of….
Je laat de kinderen elk jaar het vriendenboekje invullen en je bundelt aan het eind van groep 8 al deze bladzijden bij elkaar. Een soort groeidocument van elke leerling.

Vriendenboekjes

Er zijn natuurlijk veel verschillende vriendenboekjes in omloop. Toch vind ik de vraagstelling niet altijd geschikt om in te vullen bij de juiste gelegenheid. Om deze reden startte ik met het ontwerpen van verschillende vriendenboekjes, met soms ook verschillende stijlen. Zodat er ook net een passend blad is waar jij naar op zoek bent!

Alles wat je wilt weten over jouw vriend/klasgenoot

Deze vriendenpagina heb ik speciaal gemaakt voor een afscheid van een vriend of klasgenoot, zodat hij/zij later nog kan herinneren hoe jij er op dat moment uitzag en hoe jij was. Daarnaast kun je een wens meegeven.

Afscheidsblad groep 8

Dit vriendenboekje heeft een andere opzet: het is een stuk herinneringen ophalen over de basisschooltijd en een vooruitblik op de toekomst doen. Hierin kun je als leerkracht een sturende opdracht geven: Wat wil je later worden? Hoe denk jij dat je middelbare schooltijd eruit gaat zien? Of hoe zie je je leven over 10 jaar? En natuurlijk kun je de herinneringen van de afgelopen 8 jaar nog achterlaten.

Vriendenpagina bij afscheid van de leerkracht

Ook leerkrachten nemen soms afscheid: soms aan het eind van een schooljaar, maar soms ook (om wat voor reden dan ook) halverwege een schooljaar. Als afscheidscadeau en herinnering aan de school en de kinderen is dit vriendenboekje door alle kinderen in te vullen. Samen vormen de bladzijden een herinneringenboek.

2 COMMENTS

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in