Vlaggetjeslijn sinterklaas

0
774
sinterklaas vlaggetjeslijn

Na eerdere vlaggenlijnen voor o.a. de kinderboekenweek en kerst kreeg ik nu het verzoek voor een vlaggetjeslijn rond sinterklaastijd. Al eerder heb ik hier aan gedacht, maar de keuze voor afbeeldingen die passend zijn bij deze tijd is niet makkelijk. Zelf hou ik niet van teveel poespas en vlaggetjes die je elk jaar zou kunnen gebruiken. Ik denk dat het gelukt is om zo’n vlaggetjeslijn te ontwerpen.

Zo zet je deze vlaggetjeslijn in

Een vlaggetjeslijn is een optimale manier om low-budget een ruimte aan te kleden. Dit kan je klas zijn, maar ook bijv. gezamenlijke ruimtes binnen een schoolgebouw. Het geeft direct een sfeer aan de ruimte door iets kleins toe te voegen.

Zo maak je de vlaggenlijn

Prik met een prikpen of een andere scherpe punt gaatjes op de stippen. Knip de vlaggetjes uit (en lamineer deze wanneer je er volgend jaar nogmaals gebruik van wil maken!) Wil je aan beide zijden een afbeelding, dan moet je het document twee maal printen en met een pritstift de lege zijden aan elkaar plakken. Vouw op de stippellijn de plakrand om. Klap deze om het draad (touw past helemaal bij dit onderwerp) en niet of plak de plakrand vast aan het vlaggetje. Bevestig tussen de woorden een vlaggetje met een afbeelding.

Download de vlaggetjelijn

Weet je overigens dat er door de jaren heen al veel sinterklaasmaterialen online zijn gekomen? Je kunt alle sinterklaasmaterialen (denk aan aftelkalenders, project paard van sinterklaas, sintspellen etc.) op deze pagina vinden.

Vorig artikelHoekenpakket de apotheek
Volgend artikelSinterklaas aankleding voor sfeer in een ruimte
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in