vijf tips voor regenachtige dagen

0
2519
vijf tips voor regenachtige dagen

En dan zit je thuis met een paar actieve kids en slecht weer buiten. Wat nu te doen? Deze vrije dagen of vakantie kom je door met deze vijf tips voor de regenachtige dagen!

vijf tips voor regenachtige dagen

Vijf tips om de regenachtige dagen door te komen

De kinderen hebben vrij, zitten volop energie en…. het regent de hele dag/week. Wat nu?
Graag geef ik je vijf tips om de regenachtige dagen door te komen.

Tip #1;    Troep in huis 😉

Verander de woonkamer in een enorm hut of tent. Laat de kinderen de dit zelf bouwen met kleden, stokken, oude stoelen etc.
Laat de kinderen natuurlijk lekker spelen met de zelfgebouwde tent, maar verras de kinderen met een lunch, high-tea of diner in de tent. Oke… niet de sjieke variant hiervan, maar gewoon lekker anders dan anders.  Succes gegarandeerd.

Tip #2;    Overheerlijke geuren!

Koekjes bakken is altijd een hele belevenis. Misschien kun je de koekjes niet meer zien, maar dan kun je natuurlijk ook andere dingen bakken. Wanneer de kinderen wat ouders zijn is het helemaal leuk om zelf het recept te laten lezen uit het kinderkookboek.
Laat de kinderen zoveel mogelijk zelf doen, proeven en ervaren. Hup… even de boodschappen halen en daarna een aantal uur bak- en eetplezier!

Tip #3;  waar de action niet goed voor is….

Knutselen kan heel leuk zijn. Maar, zorg ervoor dat je vooraf al iets bedacht hebt of haal nieuw materiaal in huis. Ga samen aan de slag en ontdek de werking van de materialen. En… de action heeft ook altijd erg leuke producten voor een ’tijdelijk’ projectje. Wanneer je op de droge momenten buiten op zoek gaat naar takjes en bladeren, kun je hier ook leuke natuurknutsels van maken.  Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk.

Wanneer de boys het niet zo hebben om al dit gepriegel kun je natuurlijk wel aan de slag met een aantal dozen. (Ja, verzamelen!) Laat ze van dozen van alles ontwerpen, zoals een vliegtuig of…..?

Tip #4;  Game, set, play!

Zoek de gezelschapsspelletjes weer op en maak er een gezellige spelletjesdag van. Ganzebord, memory of kwartet zijn altijd leuke spellen. Voor de oudere kinderen komen er weer andere spellen uit de kast.

Tip #5;  Iets met modder en een dekentje op de bank

Misschien denk je dan daar komt eindelijk de tip wat een beetje rust in huis brengt:  netflix of een andere leuke film/serie. Nee, want waarom blijf je met de regenachtige dagen binnen?!
Juist op deze dagen is de natuur wonderschoon en ervaren de kinderen de onrust om buiten eens lekker in plassen te stampen, door de regen te rennen en met modder thuis te komen.

Maak dit extra leuk om op een herfstachtige dag een touwtje aan een plastic tas te hangen en zo ‘parachute’ te springen of wind te vangen.

Dus… regenkleding en laarzen aan en hop… er op uit! Naar de speeltuin, een bos of een ander natuurgebied kunnen de kinderen lekker uitdagen en hier hebben ze lekker de ruimte om de onrust kwijt te raken.

Oh ja, en het vies worden he? Bij thuiskomst direct alle kleding in de wasmachine en samen met een dekentje op de bank. Hebben we toch nog tijd voor die ene film, maar nu met een lager energielevel.

Hoe kom jij de regenachtige dagen door?

Vorig artikelWeek van de opvoeding: Buiten de lijntjes?!
Volgend artikelHoe ik in de wintertijd ’s ochtends uitgerust wakker kan worden…
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in