Verstuur verjaardagskaartjes of een feestkaart

0
561
feestkaart

Zelf heb ik ervaren dat een kaartje zoveel kan zeggen. Om deze reden vind ik het belangrijk om aan een ander te laten weten dat je hem/haar denkt. Ik vind het belangrijk om deze gedachte ook te delen en om deze reden heb ik eerder de kerstkaarten en beterschapskaartjes voor kinderen online geplaatst. Maar wat is er leuker dan een feestkaart te ontvangen? Zo ook deze verjaardagskaartjes voor kinderen die helemaal passen bij project feest.

Feestelijke verjaardagskaartjes

Feest vier je graag samen! Helaas is dit niet altijd mogelijk, om welke reden dan ook. Dit betekent niet dat je je niet verbonden voelt met de ander. En dat mag je natuurlijk ook laten weten. Alleen daarom zijn deze kaartjes in deze blog. Maar als jij werkt over project feest, is het ook fijn om kinderen deze gedachte aan te leren. Want uiteindelijk gaat het er niet om of er een fysieke kaart gestuurd wordt, maar wel dat je aan iemand denkt en meeviert.

Zo zet je deze feestkaarten in de klas in!

Op verschillende manieren kun jij aandacht besteden aan feesten:

  • Maak met elkaar een grote wens op een vel papier bij geboorte, trouwen of ?
  • Bij afwezigheid van een jarige leerling stuur je met elkaar een kaart.
  • Voeg onderstaande verjaardagskaarten toe in de taal- leeshoek. De kinderen in groep 1/2 kunnen op de achterkant van de ansichtkaart woensen nastempelen en hun naam erop schrijven. Zo kun je project feest en project post samen combineren. Kinderen in groep 3 stimuleer je om een korte wens te schrijven voor een ander.

Benodigde materialen

Naast alle materialen die je hieronder kunt vinden kan ik je nog de volgende tips geven:

  • Geef de kinderen (naast kleurpotloden of stiften) glitterlijm en confetti om de kaart verder te versieren.
  • Een lege kaart kun je ook toevoegen, zodat elk kind zijn eigen creativiteit kan laten zien.
  • Gebruik onderstaande schrijfkaarten om teksten na te schrijven.

Tips! Bij alle kaarten kunnen kinderen nog confetti erbij tekenen. Bij kaart 3 kunnen de kinderen het gezicht van de jarige tekenen.

Op de laatste pagina kun je zelf woorden schrijven.

Vorig artikelKnijpkaarten feest
Volgend artikelHet feest
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in