Verliefde hartenrace

0
2224
verliefde harten

Het is weer bijna valentijn en deze dag staat dan ook helemaal in het teken van de liefde! In de middenbouw kun je hier zeker ook aandacht aan besteden. Een aantal leuke activiteiten deelde ik al eerder in deze blog.

Bewegend leren met valentijn

Valentijn is de dag van de liefde en wat is het symbool van de liefde? Inderdaad, hartjes!
En in groep 3 kennen we natuurlijk de verliefde harten. Dat vraagt natuurlijk om een bewegend lerenactiviteit.

Wat heb je nodig voor de verliefde hartenrace?

Verzamel vooraf de volgende materialen:

  • Hartjesballonnen
  • Zwarte permanente marker
  • Touw en keien
  • Download verliefde hartenrace

Voorbereidingen van activiteit

Blaas ballonnen op en bevestig een touwtje aan deze ballonnen en maak de touw vast aan een kei. Zet op de ballonnen de cijfers 0 t/m 10 bij getallen tot 10, cijfers 0 t/m 20 bij getallen tot 20 en de tientallen bij getallen tot 100. Print de download van de verliefde hartenrace uit. Kies de pagina’s van jouw keuze (verliefde harten met getal tot 10 pagina 2 en 3, tot 20 pagina 4 en 5 en bij de tientallen verliefde harten pagina 6 en 7) en print deze pagina’s meerdere keren uit, zodat het meerdere malen en door meerdere keren geoefend kan worden.

Stop alle kaartjes in een mandje. Zet een mandje bij elke ballon die je verspreidt over het plein. Zorg voor een bewegingsparcours voor wat extra uitdaging.

Zo speel je de verliefde hartenrace

Laat de kinderen een kaartje uit de mand grabbelen. Om het hart compleet te maken moet je een getal toevoegen. Stop de kaartjes in de juiste mand.

Fijne valentijn!

Andere ideeën voor valentijn? Schrijf een kaart aan een ander of oefen met het bezorgen van valentijnspost.

Vorig artikelVan thematisch werken naar thematiseren
Volgend artikelLesidee valentijn: cijfer- en letterharten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in