Verjaardagstaart versieren

0
633
verjaardagstaart

Zelf jouw verjaardagstaart versieren is voor iedereen geweldig. Zelf geniet ik enorm van het bakken en versieren van taarten. Ergens heb ik ooit gedacht dat ik mogelijk nog iets met dat vak zou gaan doen. Maar een taart hoort niet alleen bij een verjaardag, bij elk feest hoort taart! En anders bedenk je maar iets om te vieren 😉 Een leuke activiteit is dan ook om samen met kinderen een taart te versieren. En natuurlijk maken wij daar een leeractiviteit van!

Maak van een kleikaart een feesttaart

Bij deze activiteit maken we gebruik van de feest kleikaarten. Vergroot deze kleikaart tot A3 format en lamineer deze zodat je steeds opnieuw de taart kunt versieren.

De taarten gaan we versieren met:

  • aardbeien/kersen: maak van klei aardbeien/kersen of maak gebruik van speelgoedfruit.
  • toeven slagroom: vul spuitzakken en voeg een spuitmondje toe. Vul de zak met scheerschuim.
  • chocoladeversiering: koop verschillende chocoladeversiering en laat de kinderen deze met een pincet op de taart leggen.
  • sprinkles: zorg voor schaaltjes met sprinkles. Je versiert met snufjes sprinkles de taart. In plaats van sprinkles kun je ook voor gekleurde hagelslag kiezen.
  • verjaardagskaarsjes: de juiste leeftijd geef je natuurlijk aan met het aantal kaarsjes.

Verschillende activiteiten

Maak van de taart een verjaardagstaart? Of wordt het een heel ander feest? Met de taart zijn verschillende mogelijkheden. Mogelijk dat kinderen ook materialen in de omgeving ontdekken om toe te voegen aan de taart. Geef de kinderen de ruimte voor creativiteit. In onderstaande download kun je ook lege telkaarten vinden. Laat de kinderen na het versieren van een feesttaart zelf een telkaart invullen, zodat iemand hem ook na kan maken.

Materialen

Naast de aardbeien/kersen van klei of speelgoedfruit, spuitzakken met scheerschuim, chocoladeversiering, sprinkles en verjaardagskaarsjes geef je meer structuur aan deze activiteit met de volgende telkaarten:

Binnen deze telkaarten is er differentiatie toegepast: er zijn kaarten met cijfers 1 t/m 6, 6 t/m 10, 1 t/m 10 en tussen 10 en 20. Voor elk kind een eigen uitdaging. Natuurlijk kun je zelf ook andere materialen aanbieden om de verjaardagstaart te versieren.

Vorig artikelHet feest
Volgend artikelZorg voor feestversiering met deze vlaggetjes
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in