Zo maak je de verjaardag van een leerling tot een feestje!

1
5717
verjaardag vieren in de klas

Wanneer je jarig bent, vier je natuurlijk je verjaardag in de klas. Elke leerkracht wil een kind een feestje geven en zal het op een andere manier vieren. In deze blog lees je hoe je van de verjaardag van een leerling een feestje kunt maken!

Zo maak je de verjaardag van een leerling tot een feestje!

Wat maakt een feest tot een echt feest? Ik denk dat elke verjaardag een feest is, als er mensen om je heen zijn om mee te vieren.  Een feest is dus snel geslaagd!

Eigenlijk heb ik nu weinig meer te vertellen want wat kan een verjaardag nog mooier maken? Omdat ik mij kan voorstellen dat je een verjaardag van een leerling toch een beetje een feestelijk karakter wil geven kun je aan de volgende dingen denken:

Wat is een feest zonder feesttaart?

verjaardag vieren in de klas

Je kunt de taarten in verschillende thema’s en in verschillende maten verkrijgen. Vierkant of rond,  enkele of stapeltaart en welke decoratie wil je hebben?  Denk voordat je een taart gaat bestellen hier over na.  Om een idee te krijgen is het goed om voorbeelden te bekijken.

Uit welke materialen bestaat uit een taart?
De taarten worden gemaakt van piepschuimvormen.  Deze worden dummy’s genoemd.
Deze worden bekleed met marsepein/fondant.  Meestal worden er een aantal waxinelichtjes naar keuze op geplaatst. Hierna worden met fondant decoraties aangebracht in het gewenste thema.  Deze decoraties worden meestal gemengd met tylose zodat het fondant echt uit zal harden.  Hierna kan een dymmytaart worden afgespoten met haarlak zodat het in de zon niet snel zal verkleuren. Natuurlijk kun je er zelf één maken met producten van De leukste taartenshop  of je kunt op het DLT forum bij bakken voor anderen een oproep plaatsen.

Waar moet je nog extra aan denken bij het gebruik van een verjaardagstaart?

* Brandvoorschriften:   mag en kun je in de klas wel waxinelichtjes aansteken?  Kies anders voor waxinelichtjes op batterij  (o.a. verkrijgbaar bij blokker/marskramer)
* Bewaar de dummytaart op een donkere, stofvrije plek.

Natuurlijk kun jij zelf zo’n feesttaart maken!  Dat doe je zo!

Hang de slingers op!

Niet voor niets bestaat de quote:  Pak de slingers en geniet van het leven’ Het feest wordt er alleen maar leuker door. Nu kun je voor de standaard-vlaggenlijn kiezen, maar het is nog leuker om een persoonlijke boodschap op te hangen in de klas. Ik denk dan bijv. aan de letterslinger van Xenos waarvan je de tekst zelf kunt bepalen.

Natuurlijk is het ook leuk om een slinger op te hangen bij het klassenthema. Of…maak je bij de start van het schooljaar samen met de kids een eigen personaliseerde vlaggetjeslijn.

Zo laat je zien wie zijn verjaardag viert in de klas!

Vandaag staat de leerling natuurlijk in het middelpunt! En als leerkracht help je daar natuurlijk een handje aan mee.  Of je nu kiest voor een geweldige verjaardagshoed of voor een leuke broche. Je weet één ding zeker: de kinderen zullen zich jarig voelen.

Laat de kinderen op de wenmiddag of bij de crea-les bij de start van het schooljaar de eigen broche, sjerp of verjaardagshoed knutselen. Bewaar deze zorgvuldig tot de verjaardag.

Op welke manier zorg jij ervoor dat elke verjaardag een feestje is?
Fijn als jij ze met ons wil delen!

Vorig artikelPraatstoel/ Vertelstoel
Volgend artikelPoster afspraken gebruik tablet
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in