Vier vakantie met een feestelijke pannenkoek!

0
1058

Vier jij ook vakantie in eigen land? Vakantie moet je vieren en daarom heeft elke dag een feestelijk tintje nodig. Want vakantie in Tuinesië of balkonia is ook een feest! Je maakt er een feest van door feestelijke pannenkoeken te bakken. Met pannenkoekenbeslag, een pan en wat versiersels maak je voor elk kind de perfecte pannenkoek! 

Tips voor het bakken van de perfecte pannenkoek

Of je nu een ervaren pannenkoekenbakker bent of een perfecte pannenkoek een echte uitdaging wordt, ook jou gaat het lukken om een perfecte pannenkoek te maken. Met een aantal tips van deze ervaren bakker moet het ook jou lukken!


De perfecte pannenkoek start al met de juiste voorbereiding. Maak samen een boodschappenlijstje (tip: als je kind al kan schrijven is dit leuk om je kind te laten schrijven) en maak er een uitje van om de supermarkt te bezoeken.

Zorg ervoor dat je alle materialen klaarzet. Met elke pan kun je pannenkoeken bakken, maar zelf kan ik echt niet zonder de echte pannenkoekpannen. Kies vooral voor een pan met een lage rand. Een (plastic) spatel om de pannenkoeken om te draaien is erg handig.

 

Hapjesplank: https://www.newgifts.nl/

Een goed beslag heb je nodig om lekkere pannenkoeken te bakken met een fijne samenstelling. Klopt de samenstelling niet helemaal, dan zul je merken dat het hele dikke pannenkoeken worden (te dik beslag) of kleurloos (teveel water) of slappe pannenkoeken (te dun beslag). Alleen daarom is het basisrecept voor een pannenkoekenbeslag belangrijk. Zo krijg je de kans om de overheerlijke pannenkoeken te bakken.

Om er echt een feest van te maken is, bak je natuurlijk samen de pannenkoeken. Giet niet teveel beslag in de pan, maar beweeg de pan heen en weer zodat het beslag uitloopt in de pan. Weet je dat je hier ook hele leuke figuren kunt maken? De pannenkoeken bak je op hoog vuur, maar ook weer niet te hoog. En lukt het jou om een kunstje uit te halen bij het draaien van de pannenkoeken? Probeer het eens, zelfs als dit helemaal fout gaat geeft dit veel plezier!

basisrecept pannenkoeken

Als je dan de gebakken pannenkoeken op een stapel hebt liggen is het maar gewoontjes. Of is het bakken van pannenkoeken toch niet jouw grootste talent? Geen probleem! Of de pannenkoeken nu gewoon zijn óf ze niet helemaal de juiste vorm hebben: je laat je kinderen de pannenkoeken perfectioneren.

En dat perfectioneren dat doe je door de kinderen de pannenkoeken te laten versieren met toppings. Ik denk dan aan de volgende toppings:

  • M&M’s
  • Slagroom
  • mini-mashmallows
  • Tum-tummetjes
  • fruit (aardbei, frambozen, blauwe bessen, appel of ananas)
  • hagelslag of decoratiehagelslag
  • jam of chocoladepasta

Tip: Bekijk ook eens je keukenlades. Vaak verdwijnen hier nog ingrediënten die een goede toevoeging op een pannenkoek zou zijn.

Een leuke activiteit voor (de regenachtige dagen) in de vakantie! Elk kind kan zijn eigen pannenkoek perfectioneren. Samen maak je van de vakantie een feest!

Meer vakantietips nodig? Haal wat meer inspiratie op voor de overige vakantiedagen!

Deze blog is ontstaan uit een samenwerking met Boodschappen. 

 

Vorig artikelWaan je elke dag in het bos door je klas in deze stijl in te richten!
Volgend artikelDagritmekaarten voor schoolgebruik
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in