Vaderdag

titelfoto vaderdagVader mag zeker ook verwend worden op zijn dag: vaderdag.  
Op deze pagina zijn er verschillende leuke zelfgemaakte vaderdagcadeau knutselen:

Sokken voor papa.

Laat kinderen zelf een nieuw paar witte sokken meenemen of bestel voor ieder kind een paar witte sokken.  Laat de kinderen de sokken bewerken met textielstiften.
Versier een cadeaupapier met ecoline en sop en blaas bellen op het papier.  Laat de kinderen het cadeautje inpakken en versieren met lintjes.  En hang er een label aan.  De kinderen er met lippenstift nog een kusje bij plaatsen.

Sleutelhanger

Kies een vorm en teken dit op karton. Zorg ervoor dat het karton er aan allebei de kanten mooi uitziet. Plak een plaatje aan de ene kant van deze vorm
of teken dit er vooraf op. Plak aan de andere kant van deze vorm een foto van de leerlingen.
Dit moet je wel op fotopapier afdrukken anders verkleurd de foto soms. Lamineer nu de sleutelhanger, maak een gaatje aan de bovenkant.
Maak er een sleutelring of een hanger aan vast. (Praxis)

Gevarendriehoek

Maak een driehoek om op te hangen in de auto. Maak van 3 rode stroken de driehoek.
Plak hierachter een driehoek van wit papier. Plak een foto van de leerling op het witte gedeelte van de driehoek.
Schrijf op de rode stroken:  Stoere papa aan boord!  of  Lieve papa aan boord!  of de beste chauffeur is mijn papa!

Magneetjes

Je kunt kiezen voor een grote magneet of voor kleine magneetjes. Laat de kinderen één of meerdere kleine tekeningen maken.
Lamineer deze tekeningen. Plak op de achterkant van deze magneetjes magneetplakband. Magneetplakband is o.a. verkrijgbaar bij Hema.

EK/WK/Sportpakket


Maak een sportief pakketje voor papa. Bijvoorbeeld met de volgende cadeautjes:
– stressballetje: voor als het echt spannend gaat worden. Vul een ballon, met hulp van trechter, met zand. (bij voorkeur ballon in oranje, rood, wit of blauw) en teken met permanente stift er een gezicht op.
– Voetbalcd:  Laat de leerlingen van je groep het lied:  de voetbaldans van kabouter Plop inzingen op cd. Laat ze een mooie cd-legger kleuren.
– voetbalshirtje voor in de auto:  laat de kids aan 2 kanten het voetbalshirtje tekenen en hierna lamineren. Maak er met een perforator een gaatje in. Met een zuignapje kun je hem nu in de auto ophangen. Schrijf er als tekst op:  Mijn papa/vader is mijn nummer 1. Over dit cadeau kun je hier alles lezen.