Tips voor facebookgroepen rond onderwijs

0
2957
facebookgroepen over onderwijs

Voor mijzelf persoonlijk is facebook niemandsland. Eigenlijk deel ik op mijn persoonlijke account weinig meer en ik zie steeds meer mensen afhaken. Nu ben ik ook in het bezit van een ander account waar (lees hier waarom) ik juist steeds meer te vinden ben. Juist, op de momenten dat ik ervoor kies om mij even in de onderwijswereld te verdiepen. 
In deze blog vertel ik je waarom facebook het onderwijs echt verrijking kan bieden.

facebookgroepen over onderwijs

Afbeelding: Pixabay

 

Facebookgroepen over onderwijs

Misschien vraag je je af waarom ik zo graag over facebookgroepen schrijf. Zoals ik al schreef, gaat mijn tijd op facebook vooral naar onderwijsfacebookgroepen. Ik vind deze groepen zo waardevol en ik vind eigenlijk dat nog meer leerkrachten/onderwijsassistenten/intern begeleiders zich hierbij mogen aansluiten.

De redenen waarom deze roepen zo waardevol zijn:

  • De leerkrachten delen eigen verhaal met elkaar en ondanks dat we hetzelfde werk hebben is elke situatie toch anders
  • Naast het delen van eigen verhaal, denken de leerkrachten ook met elkaar mee en komen soms zo tot oplossingen.
  • Wanneer je je onderwijs wilt aansluiten bij het kind, is het soms zo dat je net even wat extra materiaal nodig hebt. Nu kunnen wij dit vaak goed zelf maken, maar staan nog zoveel andere acties op onze to-do lijstjes. Door materiaal te delen op deze facebookgroepen waardoor je elkaar aan materiaal helpt en zo dus eigenlijk ook een stukje werkdruk wegneemt.  Naar mijn idee zijn deze groepen niet alleen om te halen, maar ook jouw materialen op een makkelijke manier te delen.
  • Je kunt inspiratie opdoen voor projecten of ondersteunende materialen.Deze facebookgroepen over onderwijs moet je volgen!

 

Facebookgroepen over bepaalde leeftijdsgroep

Voor de kleutergroepen zijn de groepen Kleuterwereld en kleuteronderwijs: thema’s.

Vanaf groep 3 t/m 5/6 kun je de facebookgroep Middenbouwwereld volgen en voor de bovenbouw is natuurlijk bovenbouwwereld.

 

Facebookgroepen passend bij methodes

Verschillende leerkrachten starten ook facebookgroepen op die passen bij een methode. Het doel is dan ook vaak om bij elkaar te informeren hoe je de methode gebruikt en gebruikerservaringen uit te wisselen. Vaak worden er ook nog materialen gedeeld die specifiek gericht zijn op deze methode.

Er zijn echt ongelofelijk veel pagina’s en hier kun je dan ook een overzicht vinden van alle groepen die behoren tot methodes po.

Echte aanraders zijn voor mij:  Lijn 3 taalmethode , Staal groep 4 (en overige leerjaren) en Vrienden van Kleuteruniversiteit

 

 

Algemene facebookgroepen

Ook zijn er nog een aantal groepen waar elke leerkracht terecht kan. Ik denk dan aan de groepen Meester/Juf, Leerkrachten PO, Leerkrachten lager onderwijs en Onderwijsmarktplaats.

En natuurlijk zijn er ook nog genoeg leuke facebookpagina’s te volgen van leerkrachten die tips, informatie of materiaal delen. Ik denk dan aan juf Bianca, JuffiePuffie, Klas van juf Linda, Lessen van Lisa en Juff-Stuff

 

Wat maakt voor jou een facebookpagina waardevol?

 

 

 

Vorig artikelBewegend leren spellen
Volgend artikelKlasinrichting superhelden: alles om je klas in superheldensfeer te brengen!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in