De tijd van het jaar, dus bakken maar!

0
1260

Creativiteit zit bij veel leerkrachten wel in de genen. Veel daarvan kunnen we kwijt binnen het klaslokaal.
Maar ook thuis kun je deze creativiteit goed gebruiken bij het koken en bakken.Koken en bakken is één van de vele hobby’s naast mijn werk. Na het werk vind ik het heerlijk om blogs van Laura’s Bakery, Carola bakt zoethouders, Rutgerbakt of Chickslovesfood te volgen. Op zulke momenten besef ik mij heel goed dat mijn to-bake lijstje al erg lang is, maar daar kunnen zeker nog wat gerechten bij!

Toch vind ik het toch altijd fijner om een boek uit de kast te pakken, lekker te bladeren en uit de boeken een keus te maken voor een baksel. Je begrijpt het al:  in mijn kast kun je veel bak- en kookboeken vinden. De wintertijd van het jaar is echt de tijd om eens lekker de keuken in te duiken![/vc_column_text]

Mijn boekenkast

Vroeger was mijn droom om een enorm boekenkastwand te hebben. Uiteindelijk kwam de e-reader op de markt en dat is bij een grote lezer toch wel heel handig qua ruimte.
Maar alsnog heb ik nog een mooie boekenkast staan. Mijn moeder verzamelde altijd prulletjes in de boekenkast en tot mijn schaamte zie ik dat ik dit nu ook doe. Ik vind het wel gezellig staan.

Mijn boekenkast is nu nog alleen voor alle kinderboeken (linker deel van de kast), fotoboek + paar kleine souvenirs van onze reizen (middendeel) en rechterdeel voor mijn kook- en bakhobby.  Oh en op de onderste planken is er nog ruimte voor wat studieboeken die ik ook graag bewaar.

Maar mijn bakboeken staan niet zomaar in de kast:  vooraf heb ik al bekeken welke recepten ik echt een keer moet uitproberen. Door een uitstekende post-it kan ik direct op zoek naar het juiste gerecht. En wanneer ik een keer ik last van bakkriebels heb, heb ik zo een recept gevonden waar ik enthousiast van ga worden.
Elk recept dat ik maak, krijgt een grondige evaluatie. Ook hier schrijf ik op een post it of het recept duidelijk genoeg was en welke informatie er voor mijn gevoel miste, hoe ik het product vond smaken en wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen of zou kunnen toevoegen.  Toch heb ik zo’n lange to-bake list dat de meeste recepten maar eenmaal gemaakt worden.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kookboeken7daagse

En dan start de Kookboeken7daagse:  een geweldig initiatief om de kookboeken onder de aandacht te brengen. Een soort kinderboekenweek voor kookboeken. Bij verschillende televisieprogramma’s en artikelen lees je meer van en over de koks en bakkers. Erg leuk om te lezen hoe anderen aan inspiratie komen.  Zo mooi om iedereen met liefde te horen praten.

Maar bij mij begint het tegelijkertijd ook te kriebelen en ik speur weer rond op het internet. Dit jaar zijn er weer veel nieuwe boeken verschenen en natuurlijk wil ik deze ook in mijn boekenkast plaatsen.  Daarom vandaag mijn Kookboeken top 7  met kook/bakboeken die dit najaar zijn verschenen en in elke boekenkast horen te staan:

Mijn top 7 van nieuwe kook- en bakboeken

 

Al veel jaren volg ik de blog van Laura’s Bakery en probeer ik haar recepten uit. Geen bijzondere ingredienten, maar toch overheerlijkse baksels komen op tafel. Veel baksels hebben net een speciale twist en daar hou ik van.
Haar foto’s en schrijfstijl vind ik ook heerlijk weglezen. En dan nu alweer een tweede bakboeken. Tijd om te bakken!

 

Koop bij bol.com

 

 

 

 

kookboeken7daagse november 2017

 

 

Rutger van den Broek kennen we allemaal als één van de winnaars van Heel Holland bakt.
Al eerder bracht Rutger bakboeken uit die door mij heel enthousiast ontvangen zijn. Nu dan iets nieuws: een hartige kookboek.
Ik ben heel benieuwd naar de recepten en het uiteindelijke product, dit gaat een hele nieuwe ervaring worden.

Koop bij bol.com

 

 

 

 

 

Yvette van Boven schreef al veel kookboeken vol met heerlijke gerechten. Niet altijd heel gezond, maar echt Hollands genieten.
Dit keer is er een kerstuitgave en ondanks dat ik niet echt een kerstliefhebber ben, ben ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek.
Wie weet dat het mij kan overtuigen om dit jaar met kerst eens in de keuken te kruipen!

Koop bij bol.com

 

 

 

 

 

Een aantal jaar geleden ontving ik als kerstpresentje van mijn werkgever, één van de eerste kookboeken van de twee meiden van Chickslovesfood.
De meiden hebben gezonder en lekker eten voor ogen. Zo heb ik zelf later meerdere boeken aangeschaft. Maar… een gezonder alternatief voor het diner (en ook nog ‘simpel’ te maken tijdens werkdagen) miste ik nog.   En daar is het daily-dinner-kookboek!

Koop bij bol.com

 

 

 

 

 


De patisserie heeft mij altijd aangetrokken. Tijdens mijn beroepskeuze op de middelbare school heb ik even getwijfeld of dit niet is wat ik graag zou doen. Achteraf ben ik heel tevreden met mijn keuze voor het onderwijs.

Dit boek is niet zoals alle anderen en geeft je een duidelijke inkijk in de wereld van de patissier. Een leuke uitdaging voor de gevorderde bakker.

Koop bij bol.com

 

 

 

 

Na een bezoek aan New York dit najaar ben ik helemaal verliefd op deze stad. (Binnenkort lees je in een blog hoe dit is ontstaan)  Graag zou ik nog een keer de stad bezoeken in kerstsferen. Maar dit jaar kan ik hier al van genieten met dit bakboek.  Want naast dat ik het altijd geweldig vind om recepten uit andere landen uit te proberen, zorgt dit boek voor een echte kerstsfeer op bekende plekjes in mijn huis.  Wat wil ik nog meer?

Koop bij bol.com

 

 

 

 

 

En dan zijn we al toe aan nummer 7!  Maar wat is het moeilijk om een keuze te maken!  Het nieuwe boek van Jamie Oliver of…….?  Keuze 7 laat ik helemaal aan jou over.

Welk boek zou jij mij aanraden?

 

In deze blogpost zijn affliate links te vinden. Deze passen bij deze blog en passen ook bij mijn verhaal. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimair

Vorig artikelMijn week… #1
Volgend artikelLuuk & Lotje – Het is winter!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in