Gedicht of verhaal in schilderij schrijven

0
15475
thema kunst groep 3

Tijdens het project rond kunst wil je natuurlijk zoveel mogelijk de activiteiten laten aansluiten. Deze schrijf- en spellingsactiviteit past hier zeker bij! Dichten is namelijk al een kunst op zich en door een gedicht of verhaal te schrijven in een kunstig lijstje kun je dit een mooi plekje in de klas of thuis geven. Thema kunst groep 3 activiteit.

Een lijst van goud of hout

Ken je de uitdrukking ‘dat is er één om in een lijstje te hangen’? Een uitdrukking om te laten weten dat je trots bent en hetgene graag aan anderen wil presenteren. Een kunstwerk om met anderen te genieten. Deze schrijfactiviteit kun je schrijven in lijsten van goud of hout. Je kunt dit ook wisselen en de kinderen de keuze laten. Je krijgt dan een wand vol met schilderijen vol woorden. Een speciale thema kunst groep 3 activiteit.

Een kunstige lijst

Natuurlijk kun je ook voor de kunstige lijst gaan. Deze lijst is er vooral om zelf te versieren. Niet alleen woorden zijn kunst, maar zo krijg je een wand vol verrassende lijsten dat de mensen aantrekken om de woorden eens te lezen.

Verschillende kunstige activiteiten die een lijstje verdienen!

De lijstjes zijn natuurlijk al prachtig om naar te kijken, maar de woorden die je hier noteert, daar gaat het natuurlijk om!
De volgende activiteiten geven invulling aan het schilderij:

  • Maak een elfje
  • schrijf een gedicht
  • schrijf een verhaal aan de hand van een ‘gooi een verhaal’
  • Laat elk kind een zin schrijven en geeft de lijst door. Elk volgend kind vult het verhaal met een zin aan.
  • Schrijf de woorden met een kroontjespen of veer en oostindische inkt. Zo kwamen vroeger de verhalen dan ook echt op papier!

Download het materiaal

-> Voor meer lesmateriaal rond kunst bekijk je de verzamelpagina kunst.

Vorig artikelWoordkaarten kunst
Volgend artikelWoordkaarten over de tuin
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in