Leesmemory thema appels

0
277
memory appels

Werk jij in de herfst over thema appels? Dan ben je vast ook op zoek om dit thema invulling te geven! Op deze verzamelpagina kun je al veel materialen vinden. Vandaag een leesactiviteit rond appels, waarbij de kinderen korte woorden (mkm) lezen en ze hierbij de juiste afbeelding zoeken. Deze activiteit is geschikt voor beginnende lezers en leerjaar 3.

Technisch lezen oefenen met memory

Naast het leren van leestechnieken en verschillende leesmoeilijkheden is het vooral belangrijk om veel te oefenen met lezen. Leesmemory is een manier om dit spelenderwijs te oefenen. Daarnaast is dit lesmateriaal goed te gebruiken bij thema appels of bijv. de boom van Lijn 3. Het is in te zetten naast de leesmethode en dient als extra oefening van mkm en mmkm-woorden. Door gebruik te maken van een duidelijk lettertype kunnen de kinderen de woorden prima lezen.

De leesmemory zorgt voor een spelelement wat het lezen leuk maakt, maar heeft elk kind voldoende tijd om ook de woorden te kunnen lezen. Dit lesmateriaal is (na een korte uitleg) zelfstandig te gebruiken in bijv. een leescircuit of als klaaractiviteit.

Download de leesmemory

Hoe speel je deze appelmemory?

Bij memory leg je alle losse kaartjes met de afbeelding of tekst naar beneden. Om de beurt mag iemand twee kaartjes omdraaien. Is het gelukt om een woord en afbeelding te combineren en is het ook nog het juiste woord? Dan mag je de kaartjes bewaren en maak je een stapel van de kaartjes. Wie heeft aan het eind van dit spel de hoogste stapel?

Wil je dit spel vaker gebruiken, dan is het aan te raden om de kaartjes te lamineren en in een opbergbakje inclusief label te stoppen.

Andere mogelijke spelactiviteiten

In plaats van memory kun je hier ook een leeslotto van maken. Laat pagina 2 in zijn geheel en knip de kaartjes van pagina 3 uit. Laat het kind steeds een kaartje grabbelen en het juiste woord erbij zoeken.

Vorig artikelAuditieve oefeningen appels
Volgend artikelTel de poten van de spinnen!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in