Verras moeder met een gepimpte theedoos!

0
4245
theedoos versieren

Binnenkort is het weer moederdag en wat is er leuker dan moeder te verrassen met een d.i.y? Zelf knutselen of iets versieren staat het hele jaar leuk in huis. In deze blog gaan we moeder verrassen met een zelfversierde theedoos.  Maak zelf deze moederdag diy…

 

Een zelfversierde theedoos!

Een theedoos kun je op verschillende manieren versieren. Een theedoos kun je voordelig op de kop tikken bij Pipoos, Action of Xenos.

De theedoos kun je op veel verschillende manieren versieren. Er zit vast iets voor jou bij:

 

 

Drink je m(h)ee?

Wat heb je nodig?

  • gebruikte theezakjes of
  • labels van theezakjes
  • mod podge

Knip de theezakjes zo uit, dat je de witte randjes verwijderd. Kies de mooiste zakjes of labels uit. Smeer het beplakbare gedeelte van de theedoos in met mod podge of een andere soort lak. Bedenk hoe je de theezakjes wilt ordenen en leg ze hierna op de theedoos. Druk en wrijf de theezakjes goed aan, zodat er geen lucht meer onder de zakjes zit. Wanneer alle theezakjes of labels goed liggen, smeer je de bovenkant van de theezakjes nogmaals over met mod podge. Wanneer dit gedroogd is, kun je nog een laag erover smeren.

 
Stippelkoningin

Wat heb je nodig?

  • Meerdere wattenstaafjes
  • Verschillende kleuren verf (passend bij de ondergrond)

Bekijk van welk materiaal jouw theedoos is gemaakt. Bij hout kun je acrylverf gebruiken en bij plastic/glas glasverf. Dip de wattenstaafje in de verf en stip figuren op de theedoos.
Laat het drogen en lak het eventueel af.

Tip: Stop persoonlijke theezakjes in de theedoos door pasfoto’s (of andere verkleinde) foto’s op de theezakjes te plakken of versier zelf theezakjes.

En een koekje erbij…

Wanneer jouw theedoos een persoonlijke toch heeft gekregen is het natuurlijk leuk om een aantal koekjes erbij te bakken. Zo verras je moeder met thee en een koekje en mooie persoonlijke verhalen!

 

 

Vorig artikelBatikken op papier: kerstboomhangers
Volgend artikelKnutsel een muziekinstrument!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in