Tandarts spelletjes voor in de klas: Wie is het?

0
505
tandarts spelletjes

Tijdens een project over de tandarts kan het zeker zo zijn dat je op zoek bent naar tandarts spelletjes om spelenderwijs te oefenen. Wie is het is een spel dat je kunt inzetten en deze editie heb ik een tandartsvariant gemaakt. Want wie ligt er nu precies in de stoel van de tandarts?

Communiceren kun je leren met dit tandarts spelletjes

Communiceren leer je door veel te praten en doordat anderen terug communiceren. Door vragen te stellen of een voorwerp of een persoon te omschrijven stimuleer je de woordenschat en oefen je vaardigheden.

Zo speel je deze tandarts spelletjes

Er zijn twee varianten beschikbaar en je kunt deze allebei vinden in onderstaande download. In de eerste variant probeer je te ontdekken wie er in de tandartsstoel ligt. In de tweede variant voert hij controle uit en vindt hij nog voedselresten. Wat heeft diegene gegeten? Dat probeer jij te ontdekken!

Materialen

Je hebt de download nodig:

Print en lamineer deze download. snij de linker- en rechtzijde en bovenzijde van alle vakjes los. Vouw nu de kaartjes naar voren. Knip van de volgende bladzijde alle kaartjes los, zodat er een kaart gegrabbeld kan worden.

–> Heb je de eerdere edities al gezien: feesteditie en paaseditie.

Activiteiten

Bij deze tandarts spelletjes staat centraal dat je oefent met communiceren: vragen stellen en omschrijven.

Activiteit 1: Kind 1 grabbelt een kaartje. Hij omschrijft wat hij ziet en de ander vouwt de kaartjes op het spelbord weg, wanneer de omschrijving er niet bij past.

Activiteit 2: Kind 1 grabbelt een kaartje. Kind 2 stelt vragen om te ontdekken wat er het kaartje van het kind 1 staat. Hij mag alleen gesloten vragen stellen.

Vorig artikelKleikaarten ‘een mond vol tanden’
Volgend artikelStimuleer tanden poetsen met een poetsdiploma!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in