tafelbingo

Tafelbingo is een spel wat voor kinderen erg leuk is en waar het automatiseren van tafelsommen centraal staat. In een spel zijn de kinderen gericht op het uitrekenen van elke som, zodat zij misschien wel bingo hebben!

Tafelbingo

Voorbereidingen

Print de download uit. Knip of snij de bingokaarten uit.
Zorg ervoor dat elk kind een potlood of pen heeft. Zorg eventueel voor een aantal prijsjes (lang leve de action!) Print de tafelsombladen uit.

#Duurzaamheidstip: Lamineren is niet erg duurzaam, maar wel wanneer je dit spel regelmatig wil spelen. Dus lamineer de bingokaarten en geef de kinderen een whiteboardstift om het spel te kunnen spelen. Na het spelen veeg je de resultaten uit.

bingo tafels 1 t/m 10

Spelregels van tafelbingo

Deze regels zorgen ervoor dat het spel op een leuke manier verloopt:

  • Bij een foute bingo zing je een zelfgekozen lied.
  • De spelleider noemt de tafelsom, het antwoord reken je uit en kruis je aan op je bingokaart.
  • Bingokaart vol? Laat dit horen!

tafelbingo

Zo speel je tafelbingo!

De leerkracht is de speleider. Elke keer noemt de leerkracht een som van de tafelbladen. De leerkracht leest alleen de tafelsom op. Kleur nu het bolletje van de som aan. De kinderen kruizen het antwoord van de tafelsom aan op de bingokaart.

Download de materialen

Download: Tafelbingo: tafels 1 t/m 10

 

Andere materialen voor het oefenen en leren van tafels:  leer bewegend de tafels, speel tafelmemory of oefenmateriaal voor tafels.

 

 

 

 

3 REACTIES

  1. Jaaaa! Ik wilde zelf rekenbingo gaan maken, bedacht nét op tijd dat iemand anders dat misschien al had gedaan en het online had gezet en ja hoor, daar stond-ie. Dank je wel Anja!
    Hartelijke groeten van meester Cornelis

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in