Superheldencadeau voor papa

0
4957
superheldencadeau

Eén dag in het jaar staat helemaal in het teken van papa. Want onze papa’s zijn echte superhelden!
En dat willen de kinderen graag aan hun papa’s of opa’s laten weten! Op de derde zondag in juni vieren we in Nederland vaderdag waarin de kinderen papa centraal zetten.

 

mijn papa is mijn superheld

Mijn papa is een superheld

Natuurlijk willen wij vader in het zonnetje zetten op deze vaderdag. Want onze geweldige vaders hebben allemaal echte superheldenkwaliteiten!

Superheldencadeau voor papa (of opa)

superheldencadeau

Wat heb je nodig?

Hoe maak je dit toffe superheldenpakket?

  • Plak template van superheld op het  ‘Mijn papa is mijn superheld-blad’ Zorg dat er voldoende ruimte is voor het tekenen van een hoofd.
  • Laat de kinderen de superheld inkleuren en een hoofd erbij tekenen dat bij papa past. Plak dit op een gekleurd vel papier. Schrijf hier eventueel bij waarom de kinderen papa een superheld vinden.
  • Kopieer het template van het masker op dik karton of op dik papier. In het geval van dik papier moet je het masker nog wel lamineren.
  • Laat de kinderen met stiften het superheldenmasker versieren met stiften.  Wanneer nodig, lamineer de maskers.
  • Maak met een perforator gaatjes in het masker en bevestig de elastiekjes.
  • Pak het cadeau in echte superheldenpapier. (hier vertel ik hieronder meer over)

mijn papa is een superheld

Superhelden cadeaupapier

Superheldencadeaupapier hoort natuurlijk bij dit dit pakket. Je kunt natuurlijk kiezen voor standaard-cadeaupapier. Kies dan voor sterretjes-papier dat staat hier goed bij.

Wil je toch wat anders dan past dit cadeaupapier ook zeker bij deze superhelden-verrassing!

  • Snij een superhelden-logo uit op een aardappel en laat de kinderen grote vellen papier mee stempelen. Dit logo is makkelijk te snijden uit een aardappel en het cadeautje kondigt dan al wat aan.
  • Geef elk kind een template (op dik papier) van een superheldenlogo. Laat de kinderen het logo uitprikken. Laat de kinderen het logo nu tamponeren op een vel papier. Dit blijf je herhalen totdat het papier vol is.
  • Het vaderdagversje heb ik ook in een ster-vorm geplaatst en kan zo aan het cadeaupapier vastgeplakt worden. Bron van versje is onbekend.

superheldencadeau

 

Laat het superheldenavontuur verder groeien…

Is uw kind thuis gekomen met een prachtig superheldenverrassing voor zijn vader? En genieten zowel vader als zoon van dit cadeau?
Misschien wil je het superheldenavontuur tussen vader en zoon vergroten. Dat kan… want wat is er leuker om een echte superheldencape hierbij te dragen!

Deze superheldencape is makkelijk te maken wanneer je een beetje handig met de naaimachine kunt omgaan. Hoe dit moet? Een beschrijving van het maken van een superheldencape kun je hier vinden.

Ben je niet zo handig of mis je gewoon de tijd hiervoor? Er zijn natuurlijk ook leuke capes voor zowel papa als zoon te koop!

 

 

 

Vorig artikelNatuurpad herfst
Volgend artikelHelp! Het eind schooljaar komt in zicht!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in