Spuit Elf wordt brandweerolifant

0
934
Spuit elf wordt brandweerolifant

Ken je Spuit Elf al? Dat moet natuurlijk wel! Spuit Elf is een olifant die al jarenlang in de brandweerkazerne verblijft en daar grootse avonturen meemaakt! Nu, een aantal jaar later is er een nieuw deel verschenen: Spuit Elf wordt brandweerolifant. Spuit Elf wil graag bij de brandweer horen, maar toch vervelend als je je best doet maar net altijd te laat bent…

Alles wat je wil weten over Spuit Elf

Spuit elf leeft in de brandweerkazerne met alle andere brandweerolifanten. Maar zoals zijn naam al doet vermoeden, is hij echt spuit elf. Hij is net altijd te laat om mee te kunnen naar de melding. Maar Spuit Elf vindt dit zelf eigenlijk ook niet zo fijn. Hij zou graag een echte brandweerolifant zijn!

Titel:  Spuit Elf wordt brandweerolifant
Auteur/ illustrator: Harmen van Straaten
Uitgeverij: Leopold
Eerste druk, 2021

De kaft vertelt het volgende:
In de brandweerkazerne gaat het alarm. De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens, op weg naar de brand.
Maar Spuit Elf is weer eens te laat. Hij slaapt door alles heen. Op fhij zit net met een boek op de wc. Of hij is zijn helm kwijt… Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant zijn?

prentenboek brandweer

Dit vertel ik je graag over dit prentenboek

Zelf ben ik een enorm fan van de teksten en illustraties van Harmen van Straaten. Hij heeft zijn eigen stijl en bij de tekeningen zie je dit ook direct. Ook de rijmpjes in het verhaal passen helemaal bij zijn stijl. De eerdere delen over Spuit Elf zijn inmiddels al zeker 10 jaar oud, dus ik ben blij dat we weer iets van Spuit Elf horen.

Spuit Elf heeft alles een beetje tegen: hij is kleiner en hij komt altijd overal net achterna. Dat is natuurlijk niet leuk en sommige kinderen zullen dit gevoel misschien herkennen. Misschien zul je denken dat dit prentenboek inhoudelijk ingaat op het werk van de brandweer, maar dit valt erg mee. In het algemeen komt er een brand aan bod en het wachten in de kazerne.

Voor Spuit Elf lijkt zijn carriere dus gebroken, totdat…. de kazerne in brand komt te staan. Spuit Elf is daar achtergebleven en nu kan hij laten zien wat hij in zich heeft!

Zo zet je dit prentenboek in

Dit prentenboek is geschikt wanneer je werkt over de hulpdienst of specifiek over de brandweer. Maar zeker ook wanneer je de talenten van kinderen onder de aandacht wil brengen. Dit prentenboek laat zien dat je je valkuilen ook een kwaliteit kunnen zijn.

 

Vorig artikelAppeltelspellen
Volgend artikelKleikaarten de boerderij
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in