Springend de tafels leren

1
24937
bewegend leren tafels

Eén van de doelen van de tafels leren is dat je ze kunt toepassen in veel verschillende situaties. Het kan je helpen om snel berekeningen te kunnen maken. Voordat het zover is, is het blangrijk om de tafels te kunnen opzeggen (uit het hoofd te kennen) én te automatiseren. Tafels oefenen kan op vele mnaieren, dus ook actief en bewegend!  Ben je op zoek naar meer bewegend leeractiviteiten?  Kijk dan zeker even in dit overzicht met alle activiteiten. 

bewegend leren tafels

Bewegend de tafels leren

Droog weer? Ga er even lekker op uit om buiten de tafels te oefenen en dat doe je zo:

Benodigdheden

  • Stoepkrijt

Voorbereidingen

Leg vooraf in de klas uit hoe de kinderen de tafelsprongen moeten tekenen.

Spelverloop

De kinderen tekenen met stoepkrijt dit volgende plaatje over:

tafels springen31

In de grote cirkel staat de tafel die je oefent, in de kleine cirkels hoeveel x het getal. De kinderen springen met twee voetn vanuit de middencirkel naar 1x en roepen 1x … = …. Hierna springen ze met twee voeten weer terug naar de middencirkel, waarna ze naar 2x…  etc. springen.

Laat de kinderen de tafel door elkaar springen en opzeggen.

 

 

Als je deze activiteit inzet als herhalingsoefening van de tafels kun je alle kinderen verschillende tafelcirkels laten tekenen en na het springen van de tafel de kinderen met elkaar laten ruilen zodat alle tafels geoefend kunnen worden. Je kunt dan gebruik maken van deze bingokaart.

 

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

Vorig artikelBewegend leren rekenen: bereken de korting met de procentenrun!
Volgend artikelGeen kerntitels, maar toch aanraders voor de kinderboekenweek!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in