Tel de poten van de spinnen!

0
251
rekenactiviteit spinnen

Deze activiteit is in te zetten als zelfstandige telactiviteit in de werkles of als telactiviteit in de kleine kring. In de herfst worden de spinnen steeds meer zichtbaar: in de natuur en in huis. Spinnen horen dan ook echt in de herfstperiode. Al is het soms wel even griezelen….

Kriebelkriebelspin

De spin kan lekker kriebelen met zijn pootjes. Helaas heeft hij nog het juiste aantal pootjes nodig!

Voorbereidingen

Print onderstaande download en knip de spinnenlijfjes uit. Lamineer de spinnen om ze vaker te kunnen gebruiken. Zorg voor een mand met zwarte knijpers. Is dit lastig? Door knijpers in zwarte inkt te dopen en dit te laten drogen heb je er zo ook een aantal.

Speel met de spinnen

De kinderen maken het aantal knijpers dat ze op de spin lezen vast aan het spinnenlijfje. Een goede activiteit om de fijne motoriek te stimuleren. En nadat de spin zijn poten heeft, laat je hem natuurlijk even naar iemand in jouw buurt kruipen, toch?

Nog wat te lastig? teken met een witte stift op de lege spinnenlijfjes dobbelsteenstructuren. Wat uitdaging nodig? Schrijf met een witte stift sommen op de lijfjes, zodat ze al handelend de som kunnen oplossen.

Downloads

–> Dit materiaal is een onderdeel van een verzameling herfstmaterialen.

Vorig artikelLeesmemory thema appels
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in