Vier een spellingfeest met confetti dictee

0
2134
spellingfeest

Wanneer is het pas echt feest? Als er slinger, ballonnen en natuurlijk confetti is! Elke dag is een feest en we zouden dus vaker ook blij mogen zijn met al het moois dat ons elke dag geschonken is, maar dat terzijde. Met confetti heb ik een haat- en liefdeverhouding: ik geniet van de kleuren en het plezier dat het iedereen geeft. Maar het opruimen? Dat zie ik opeens veel minder zitten. Gelukkig heb ik daar ook een oplossing voor bedacht. Tijd om een spellingfeest te vieren?

Vier een spellingfeest met confetti dictee

Het mag dan wel feest zijn, maar wel laten spelling natuurlijk niet zitten. Maar een spellingsles is natuurlijk altijd een feestje! Dus ook dit keer, maar dan een ander feestje. Met confetti en zo… en dus een confetti dictee.

spellingfeest

Spelbeschrijving

Dit spel maakt gebruik van de werkvorm sneeuwballen gooien en heb ik al eerder in aangepaste vorm in winterstijl gedeeld. Dit keer in confettivorm omdat dit de dag zo opvrolijkt.

Zo speel je het spel:
Knip de cirkels uit. Vouw de cirkels tot een prop. Start het confetti dictee door al deze proppen door de ruimte heen te verspreiden. Laat de kinderen confetti openvouwen, de afbeelding bekijken en het woord opschrijven. Zodra het woord opgeschreven is, gooi je de confetti prop lekker weer door ruimte.

Benodigde materialen

Voor het mooiste effect (veel kleur in de ruimte) kun je het beste de volgende pagina’s afdrukken op verschillende kleuren gekleurd papier:

Wanneer dit niet mogelijk is, kun je ook onderstaande download uitprinten. Knip de cirkels uit en vouw ze tot een propje met de kleur aan de buitenkant.

Tips voor het gebruik van de materialen

  • Bij het letterfeest kun je de woorden passend bij blok 7 aanbieden. Een groot gedeelte van deze woorden kunnen de kinderen schrijven, zonder spellingsregels toe te hoeven passen. Wil je later nog een keer een feestje vieren? Dan kun je een keuze maken uit de spellingswoorden uit de volgende blokken.
  • De kaartjes zijn in te zetten bij elke methode. Alleen voor de Staal gebruikers staat er een aanwijzing bij welk blok deze woorden passend zijn. Kijk dus goed, welke categorieeen je hebt aangeboden en zoek de daarbij behorende woorden op.
  • De confettikaartjes bevatten de spellingscategorieeen van leerjaar 3 tot Midden groep 4.

–> Dit materiaal behoort tot de verzamelpagina met alle feestmaterialen en is ook onderdeel van de spelactiviteiten rond spelling.

Vorig artikelBeginklank winterbingo
Volgend artikelEen letterfeest in groep 3!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in