Spelen met letters en leren met lettereieren

0
225
spelen met letters

Eieren kunnen centraal staan tijdens de lente en bij thema’s als de boerderij en wanneer je werkt over de kip en eieren. Maar met eieren zijn veel spelactiviteiten mee te bedenken. Eerder deelde ik al de rijmeieren en het eierenspel. De inspiratie is nog niet op: ik deel vandaag graag met je de lettereieren en binnenkort volgen ook nog de spellingseieren. Spelen met letters en ook nog leren!

Activiteiten met lettereieren

Activiteiten met lettereieren kunnen leuk zijn, vooral voor kinderen om spelenderwijs te leren over letters en woorden. Lekker spelen met letters en ondertussen oefenen met verschillende vormen van taal. Hier zijn een aantal ideeën voor activiteiten met lettereieren:

  1. Letterjacht: Verstop de lettereieren in de ruimte. Laat de kinderen de eieren zoeken en de letters verzamelen. Vervolgens kunnen ze de letters gebruiken om woorden te vormen.
  2. Letterbingo: Maak een letterbingokaart met verschillende letters erop. De kinderen kunnen de eieren zoeken, de letter controleren en als ze die hebben, leggen ze het ei op de juiste letter op hun bingokaart.
  3. Lettermemory: druk de download twee keer af. Leg de eieren met de letters naar beneden en speel een memoryspel waarbij de kinderen proberen om twee eieren met dezelfde letter te vinden.
  4. Woordvorming: Geef de kinderen een aantal eieren om woorden te vormen. Ze kunnen de eieren rangschikken om korte woorden te maken.
  5. Woorden maken: laat de kinderen lettereieren zoeken. Leg dit ei bij een het volgende letterei dat je kunt vinden. Kun jij een woord vormen met deze letters?
  6. Alfabetische volgorde: Schrijf verschillende letters op de eieren en laat de kinderen de eieren in alfabetische volgorde rangschikken.
  7. Spellingwedstrijd: Geef elke speler een aantal lettereieren en noem dan woorden om te spellen. De kinderen moeten zo snel mogelijk op zoek naar de eieren met de juiste letters en leggen de eieren in de juiste volgorde op tafel.

Download de lettereieren

Gebruikerstips

  • Print bovenstaande download. Knip en lamineer de eieren om vaker te kunnen gebruiken.
  • Bij enkele van bovenstaande activiteiten print je de download meerdere malen.
  • Je kunt ipv een papieren ook de letters op speelgoedeieren noteren.

–> Dit materiaal behoort tot een verzameling lesmateriaal rond de boerderij, kip en kuikens en pasen.

Vorig artikelSpellencircuit piraten
Volgend artikelthema de boerderij
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in