Sorteer de appels op kleur! -bewegend leeractiviteit-

0
1292
sorteerspel appels

Dit bewegend leerspel is geschikt voor de oudste peuters en jongste kleuters. Het doel is het herkennen van kleuren en het sorteren op kleur. Deze activiteit is passend bij project appels, bij prentenboek ‘de pit’ en natuurlijk bij project over rupsen en vlinders.

Herkennen van kleuren en sorteren van appels

Met dit bewegend leerspel oefen je het herkennen van kleuren en het sorteren op kleur. Een leerzame bezigheid voor oudste peuters en kleuters.
Bewegen is een zeer geschikt middel om te ontwikkelen. Natuurlijk kun je deze activiteit ook in een kring aanbieden. De kinderen plukken of rapen de appels op en stoppen ze in de juiste mand.

Bij dit spel is gekozen voor appels in een enkele kleur. Als vervolg op deze activiteit zou het leuk zijn om te ontdekken dat sommige soms twee kleuren hebben. Overigens kun je hier veel meer activiteiten over appels vinden.

Benodigde materialen en downloads

Binnen de spellen zijn er op dit moment 3 variaties mogelijk. Voor deze drie variaties heb je verschillende materialen nodig. Afhankelijk van je tijd en mogelijkheden maak je zelf materialen erbij of kies je voor vooral het materiaal uit de download. Je kunt in de download bij gebruikersinstructies vinden welke materialen je nodig hebt en welke voorbereidingen je moet treffen.

Afhankelijk van de ruimte en mogelijkheden kun je voor één van de volgende spellen kiezen:

  • Spel 1: Zet de manden (of hang de posters met de manden) in de ruimte. Leg of verstop de speelgoedappels, echte appels of appelkaarten in de ruimte. Laat de kinderen de appels zoeken én ze in de juiste mand stoppen.
  • Spel 2: Maak van papier of verf een appelboom en hang deze op. Bevestig de pompons of appelkaarten met klittenbandrondjes op het papier of op de laken. Laat de kinderen de appels plukken en hierna sorteren in de juiste mand.
  • Spel 3: Leg de appels rond de appelboom of hang deze met touwtjes met paperclips aan de boom. Laat de kinderen de appels plukken en sorteren in de juiste mand.

Dit bewegend leerspel is een onderdeel van de appelbundel. In deze bundel kun je dit spel en meer materialen op hoge kwaliteit vinden.
Veel speelplezier! Laat je wat kiekjes achter van het gebruik van dit materiaal?

Vorig artikel6 x gi-ga-groene creatieve activiteiten
Volgend artikelHet magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in