Ben jij ook een spelletjesliefhebber?  Vandaag spelen we sommenbingo t/m 20. Spelletjes zijn zowel thuis als op school echt geweldig. Je kunt er niet teveel van hebben. Zelf gebruik ik veel spelletjes in de klas om de leerstof te herhalen/in te oefenen. Niet alle spelletjes zijn geschikt om te gebruiken. Verder vind ik het altijd belangrijk dat er tot op een zekere hoogte niveauverschil in aan te brengen is. De taal- en rekenspelletjes zet ik in tijdens het zelfstandig werken, maar kinderen mogen er ook mee aan de slag na het verplichte werk.  Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen (na een korte uitleg) zelfstandig met een spel aan de slag kunnen.  In deze blog gaan we bingoën met een eductief tintje:  sommenbingo t/m 20! 

Het spel:  Sommenbingo (t/m 20)

Dit spel is geschikt voor kinderen van groep 3 en 4. (6/7/8 jaar)Hoe speel je sommenbingo?

Je hebt nodig:
* bingokaart per kind
* Fiches of ipv fiches
* gelamineerde bingokaarten met whiteboardstiften.

Voorbereiding:

Zo speel je sommenbingo t/m 20!

Een deelnemer (of de leerkracht) heeft de sommenbladen voor zich. (Maak een keuze uit plussommen en/of minsommen) Deze deelnemer noemt hardop de som op en noteert stilletjes het antwoord op het blad. De andere deelnemers kijken op hun kaart. Staat het
antwoord van de som erbij? Leg dan een fiche op dit getal of teken het af met een whiteboardstift. Wie het eerst zijn kaart vol heeft met fiches (of kruisjes) heeft gewonnen.
Tip: lamineer alle materialen en je kunt het eindeloos gebruiken.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in