Sneeuwpop dobbelspel

0
32410
sneeuwpop dobbelspel

Een leuke activiteit voor kinderen dat spelenderwijs oefent met getallen door middel van de dobbelsteenstructuur. Een leuke activiteit voor de kinderen van groep 1 en groep 2 wanneer je werkt over de winter of bij het project noord- en zuidpool. Want als is er misschien in ons land geen sneeuw, natuurlijk bouwen wij sneeuwpoppen! Op net even een andere manier…

Dobbel een sneeuwpop

Bouw zelf een sneeuwpop door met dobbelstenen te dobbelen. Gooi om de beurt en ontdek hoe snel jij een sneeuwpop kunt dobbelen.

Wat heb je nodig?

– een dobbelsteen per duo of groepje kinderen.
– kleurpotloden of klei.
– werkblad:  Sneeuwpop dobbelspel of de geupdate versie van januari 2021: Sneeuwpop dobbelspel

Hoe werkt het?

– Verdeel de leerlingen in duo’s of groepjes.
–  Om de beurt mogen de kinderen met één dobbelsteen gooien.  Ze tellen het aantal ogen op de dobbelsteen.  Onder de afbeelding van de sneeuwpop kunnen ze zien waar ze de sneeuwpop mee kunnen aankleden. Dit kun je doen door de voorwerpen te tekenen op de sneeuwpop of de kinderen kunnen deze voorwerpen met klei namaken.
– Wie heeft als eerst een aangeklede sneeuwpop?

Voor het contact met anderen, kun je dit spel met z’n twee of meer spelen. Maar alleen kun je dit spel ook zeker spelen.

Vorig artikelDigibordles: Tel de kerstballen in de boom
Volgend artikelRekenen kerst: het kerstboom cijferspel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in