Sla op de bel! – herfsteditie-

0
6133
rekenen met herfstmateriaal

Ken je het spel met de bel? Algemeen bekend en een spel waar kinderen enthousiast over zijn! Dat je aan rekenleerdoelen werkt, dat ervaren kinderen vaak niet. Om deze reden is dit spel een fantastisch middel om te oefenen en omdat we genieten van de herfst, natuurlijk in herfsstijl. Overigens is dit spel heel goed inzetbaar bij het prentenboek ‘de blaadjesdief

Herfstspelletjes spelen om te oefenen met rekenen

Leren door te spelen. Jonge kinderen spelen al graag, maar het spelen stopt niet bij groep 3. Elke leeftijd heeft een ander soort vorm spel en vanaf leerjaar 3 hebben kinderen meer de behoefte om er ook te leren. Het spel met de bel is een geschikt middel om de leerstof eens goed te herhalen!

Splitsen

Geef vooraf aan welke splitsing er vandaag geoefend gaat worden. Verdeel de kaarten onder de kinderen. Leg één kaart met de afbeelding naar boven. Maak hiernaast een stapel waar de kinderen om de beurt een kaart neer leggen. Is dit een splitsing dat past bij het getal past? Dan sla jij zo snel mogelijk op de bel!

Hoeveelheden snel herkennen

Verdeel de kaarten onder de kinderen. Om de beurt leggen de kinderen een kaart op een stapel met de afbeeldingen naar boven. Wanneer de kinderen een voorafgesproken hoeveelheid op de kaart zien, slaan zij zo snel mogelijk op de bel.

Sommen tot 10

Verdeel de kaarten onder de kinderen. Leg één kaart met de afbeeldingen naar boven op tafel. Maak ernaast een stapel door elk kind om de beurt een kaart neer te leggen met de afbeelding naar boven. De kinderen tellen de hoeveelheden bij elkaar op (zonder te tellen) en bij een vooraf afgesproken antwoord proberen zij zo snel mogelijk op de bel te slaan.

Dit materiaal heb je nodig om de rekendoelen te oefenen!

De orginele kaarten kun je hier altijd voor inzetten, maar het is nog leuker om dit te laten aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Hierdoor kun je dit spel ook vaker inzetten, zonder dat het een herhaling lijkt.

Bel

Voor dit spel heb je een bel nodig:

Door bovenstaand product (of andere producten) aan te schaffen via bovenstaande link is het mogelijk om ook gratis materialen aan te blijven bieden.

Speelkaarten herfst

Daarnaast heb je de kaarten nodig. Download en print het volgende document waarbij de kaarten herfstbladeren hebben. Knip de speelkaarten uit en lamineer deze. Eventueel kun je het tweede document uitprinten waarbij je een mooie achterkant van de kaarten kunt printen.

Download de speelkaarten:

En print de achtergronden hier het aantal keer uit dat je nodig hebt:

Heel veel speel- en leerplezier!
Laat je op social media ook zien hoe jullie dit spel inzetten? Tag mij gerust!

Vorig artikelHerfstbladerenmatrix
Volgend artikelKleikaarten in de herfst: een paddenstoel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in