Sinterklaas schoenen vulspel

Spelenderwijs oefenen met tellen en hoeveelheden

0
6595

Altijd al hulppiet willen zijn? Onze sint kan wel wat hulp gebruiken. Want al die klompen, schoenen en laarzen moeten toch in één nacht gevuld worden. Elk kind kan hierbij helpen en wat is er leuker om hulpiet te zijn? 

Schoenen vulspel

Dit schoenen vulspel is in te zetten binnen het algemene thema sinterklas. Daarnaast is het bij verschillende verhaallijnen te gebruiken. Bij dit spel is er vooral aandacht beginnende gecijferdheid zoals tellen en getalbegrip.

Welke materialen heb je nodig?

–    schoen
–    klomp
–    laars
–    ingepakte nepcadeautjes
–    verpakking van chocoladeletters
–    zak kruidnoten
–    peen

Schoenen vulspel

Hoe maak je het?

Lamineer de schoenen-vul-kaartjes uit de download.
Na uitleg van het spel kunnen de kinderen zelfstandig met dit spel aan de gang.

Zo speel je dit sinterklaas spel

De kinderen zijn hulppieten.  De pieten hebben te weinig tijd om alle schoenen te vullen en vragen de hulp van de kids om te helpen. Ze hebben briefjes gemaakt met wat er precies in de schoen moet.
De kinderen tellen hoeveel er van elk product er in de schoen moet.  Ze doen dit in de schoen en controleren of alles er in zit.

 

 

–>Alle sinterklaas lestips en lesmaterialen kun je op deze pagina vinden.

Vorig artikelSinterklaas ABC
Volgend artikelDeze invulling geef je aan het sinterklaasfeest…
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in