Sinterklaas ganzenbord

0
1745
sinterklaas ganzenbord

De sinterklaastijd zorgt voor gezelligheid. De tijd dat we weer lekker in ons huis kruipen en genieten van al het sinterklaaslekkers en hoe leuk is het dan ook om samen een spel te spelen. Ganzenbord is een oud spel die je in veel verschillende variaties tegenkomt en toch is het altijd te herkennen als ganzenbord.

Speel samen een sinterklaasspelletje

Spelletjes spelen zorgt voor gezelligheid en een voor een ontspannen moment samen. Daarnaast leren jonge kinderen ook veel aan het spelen van een potje ganzebord. Bedenk maar welke leerdoelen er allemaal aan te pas komen: (aanwijzend) tellen, cijferherkenning, opdrachten lezen: zonder er bewust te zijn leren de kinderen ongelooflijk veel.

Ganzenbord als sinterklaasspel

De sinterklaas ganzenbord die je in deze blog kunt downloaden is ontworpen met een sinterklaassfeertje. Het daagt uit om dit spel uit de kast te pakken en samen veel plezier (en soms ook wat teleurstellingen) te beleven. Soms ontvang je cadeautjes, maar soms zak je door de schoorsteen of moet je Ozosnel weer snel terug vinden. Leuke uitdagingen voor elk kind!

De teksten zijn kort en krachtig genoteerd en op een aparte pagina geplaatst. Bij elke afbeelding hoort een opdracht. Er zitten enkele lange woorden tussen (en met kleine hulp) kunnen kinderen in groep 3 en 4 de opdrachten zelf lezen.

Zo speel je sinterklaas ganzenbord

Wat heb je nodig?

  • Spelpionnen; je kunt ook gebruik maken van miniklompjes of minischoenen.
  • Spelbord uit download
  • Dobbelsteen
  • Spelregelkaart

Zo ga je met dit sinterklaasspel van start

Het spelbord leg je in het midden op tafel. Een ieder kiest een pion en zet deze bij start. De jongste mag starten met het spel en gooit met één dobbelsteen. Zet je pion op het aantal dat je gegooid hebt. Zie je een getal? Deze noem je en daarna is de volgende aan de beurt om te gooien? Zie je een afbeelding? Pak de spelregelkaart erbij en lees de opdracht bij de afbeelding. Na het uitvoeren van de opdracht is de volgende aan de beurt.

Download

Maak gebruik van het spelbord:

Veel leesplezier!

Vorig artikelSinterklaas aankleding voor sfeer in een ruimte
Volgend artikelRijmen met sinterklaas
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in