Sinterklaas aankleding voor sfeer in een ruimte

0
752
sinterklaas aankleding

De aankleding bepaalt de sfeer. Wanneer je de klas in sfeer wil brengen hoef je vaak maar enkele materialen toe te voegen en leeft de ruimte de sinterklaastijd. In deze blog kun je tips voor een aankleding vinden, maar ook materialen om het aan te kleden. En hergebruik de materialen volgend jaar gewoon weer!

Een verhalentafel

Er zijn zoveel prachtige verhalen verschenen in het verleden. Niet allemaal zijn ze bruikbaar in huidige tijd, maar gelukkig komt er nu weer een mooi nieuw aanbod. Door een leuk kleedje en de (prenten)boeken ten toon te stellen leeft de sinterklaastijd al een beetje

Hang de vlaggetjes uit!

Een vlaggenlijn zorgt voor een leuke sfeer. Een basic vlaggetjeslijn kun je hier vinden. Door de vlaggetjeslijn te lamineren, gebruik je hem meerdere jaren.

Aansluitende posters

Printbare posters die aan elkaar gekoppeld kunnen worden kunnen de hele lengte van je klas in een sintsfeer brengen.
Door de posters te lamineren kun je ze meerdere jaren gebruiken. Print en plak en hang ze langs de rand van je klas. Er zijn drie verschillende varianten beschikbaar:

  • Zie de maan schijnt door de bomen: een straat vol huizen met de tekst ‘zie de maan schijnt door de bomen’
  • Oh, kom er eens kijken! achtergronden rond het project post en zonder een tekst van een lied.
  • Post op het dak: pakketjes, pakjes en brieven worden via de schoorsteen bezorgd.

Bestellen van dit product

Dit product behoort tot een bundel met achtergronden om het gehele jaar een ruimte aan te kleden of in te zetten bij thematafel, verteltafel of boekentafel. Deze bundel wordt nog regelmatig aangevuld en na aankoop, ontvang jij deze toevoegingen ook. Deze bundel met achtergronden kun je aanschaffen via Voor de Leerkracht.

–>Wist je overigens al dat er nog veel meer materialen online zijn geplaatst voor de sinterklaasperiode?

Vorig artikelVlaggetjeslijn sinterklaas
Volgend artikelSinterklaas ganzenbord
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in