Schrijf een valentijnskaart!

0
1121
valentijn in de klas

Op 14 februari vieren we valentijnsdag. Ondanks dat deze dag inmiddels een beetje commercieel is geworden is het wel het moment om liefde voor elkaar te laten blijken en samen te vieren. Al eerder deel ik de tips voor valentijn onder de aandacht te brengen in de bovenbouw en in deze blog deel ik verschillende tips om te werken over valentijn in de midden- en bovenbouw.

Stuur een beetje liefde!

We sturen weinig meer een kaart (al heb ik dit zelf door de pandemie herontdekt) maar juist een kaartje vol liefde is waardevol.
Natuurlijk kun je de kinderen een lege ansichtkaart geven waar ze zelf een eigen tekening op kunnen maken. Toch kun je er soms ook voor kiezen, om de kinderen een template geven om lekker te laten kleuren.

Schrijf een valentijnsboodschap

Een valentijnskaart sturen is het moment om uitleg te geven over het schrijven van een kaart. Wat is een adres, postcode en woonplaats? Hoe schrijf je een boodschap? En hoe laat je weten wie de afzender is van de kaart? Kinderen komen steeds minder in aanraking met het sturen van kaarten, terwijl je vroeger thuis meer oefenmomenten had. Niet erg, maar dan is juist nu het moment om hier uitleg over te geven en te oefenen.

Stuur nog wat extra liefde mee…

Als je de kaart in een envelop steekt, kun je er nog wat leuke papieren hartjes bij knippen (of gebruik een pons hiervoor) en stop deze in de envelop. Alleen het openen van de envelop is al een liefdesfeestje!

Vorig artikelBezorg liefdespost!
Volgend artikelMijn zelfleesboek voor groep 5
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in