Schoolreisjes en excursies voor kleuters in Zuid-Holland

0
4660
schoolreisjes en excursies voor kleuters in Zuid-Holland

Op zoek naar een ander schoolreisje en excursie voor kleuters in Zuid-Holland? Graag deel ik je mijn tips voor de provincie Zuid-Holland. In dit overzicht heb ik bewust de keuze gemaakt voor zowel kleine als grote parken. Soms moet of kun je zelf een programma samenstellen, maar soms is er van alles te doen en heb je daar geen zorg voor.

 

Tips voor schoolreisjes en excursies voor kleuters in Zuid-Holland

schoolreisjes en excursies voor kleuters in Zuid-Holland

Dit overzicht heb ik gemaakt aan de hand van verschillende informatie: eerdere ervaringen van kleuterjuffen, eigen ervaring en nieuwe (nog) onbekende plekjes die uitdagend zijn. Iedereen geeft een andere invulling aan een schoolreisje of excursie aan kleuters en daarom hoop ik dat je zo ook de misschien nog onbekende plekjes zult ontdekken. Maak er een leuke dag van met de kleuters!   Heb je nog een toevoeging? Of een tip bij één van deze tips? Reageer dan op dit bericht en ik zal dit toevoegen. 

Avifauna

Een erg leuk vogelpark (met tegenwoordig ook aapjes) waar de kinderen voor €0,50 ook Lori’s eten kunnen geven. En deze lori’s komen graag op je hoofd, schouder, neus of oor zitten. Naast het vogelpark is er ook een leuke speeltuin met een klimtoren/glijbanen.

boot varenBootjes varen

Een piratendag organiseren? Dan is het superleuk om ook het water op te gaan.  Dit kan met fluisterbootjes op de Nieuwkoopse plassen of met de VVV-boot in Boskoop. In Boskoop is het één grote boot waarop alle piraten zich kunnen verzamelen. (in overleg waren er voldoende zwemvesten aanwezig) Een aanrader!

 

 

 

Speeltuin

Er zijn meerdere speeltuinen die zeker geschikt zijn voor een bezoekje en waar je een dagje plezier kunt beleven:Kinderboerderij

peacock-154128_1280Een bezoekje aan de kinderboerderij is voor elke kleuter een ervaring. Deze bezoekjes zijn vaak uit te breiden met een kabouterpad of speurtocht.  De volgende boerderijen zijn echt een aanrader om een bezoek aan te brengen:

Liever iets met water erbij?

 

Klimmen/klauteren

Nog niet zo lang geleden is er een speel/klimbos geopend in het Bentwoud. Dit is een nieuw natuurgebied tussen Zoetermeer en Benthuizen/Boskoop. In de vrije natuur kunnen de kinderen klimmen en klauteren over takken. Het speelbos is nog niet klaar, maar een bezoekje of een spelletjesdag in het speelbos is het zeker waard.

Parken

Het Plaswijckpark in Rotterdam is ook zeker een aanrader. Dit park is wat groter opgezet dan bovenstaande tips, maar voor kleuters een echte ervaring. In dit stadspark is een speelwijck met een verkeerspark en een grote speeltuin. Ook is er een dierenwijck waar kinderen veel verschillende dieren kunnen zien en is er de wandelwijck een picknickweide om even tot rust te komen.

 

Lees meer:

Vorig artikelKindgesprekken met kleuters
Volgend artikelSpelenderwijs leren in de rekenhoek
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in